El Bab sınırında, ABD ve Fransız askerlerinin fotoğrafları paylaşıldı

TÜRKİYE ile ABD'nin üzerinde anlaştığı yol haritasına göre; Suriye'nin Menbiç kentinde bulunan terör örgütü PKK/YPG'lilerin bugün silahlarını teslim ederek çekilmesi gerekirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki El Bab ile Menbiç sınırında bulunan ABD ve Fransız askerlerinin fotoğrafları paylaşıldı.

Haberler 05.07.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/YPGlilerin silahlarn teslim ederek Menbiçten çekilmeleri için kritik süreç bugün balad. TSKnin son olarak 8inci devriyesini gerçekletirdii Münbiç ile El Bab snr arasndaki mevzilerde ABD ve Fransz askerlerini tayan zrhl araçlarn fotoraflar paylald. Menbiç Askeri Meclisi Sorumlusu ervan Dervi dün akam fotoraflar, Menbiçte ön cephede uluslararas koalisyondaki Fransz ve ABD askerlerinin devriye fotoraflar mesaj ile paylat. Fotoraflarda iki ülke bayraklarn tayan zrhl araçlarn Menbiç ile El Bab arasndaki snr bölgesinde konulandklar görüldü.

Türkiye ile ABD arasnda varlan mutabakata göre; Menbiçteki PKKYPG terör örgütü mensuplarnn bugün silahlarn Amerikallara teslim ederek kentten çekilmesinin beklendii belirtildi.

Ana Sayfaya Git