El Bâb'da 14 şehit 33 yaralı

El Bâb'da IŞİD'in bombalı araçlarla yaptığı 3 ayrı saldırıda 10 asker şehit oldu, 6'sı ağır 18 asker yaralandı. Son saldırı ile birlikte bir gün içinde şehit olan asker sayısı 14'e, yaralanan asker sayısı ise 33'e yükseldi. 138 IŞİD mensubu öldürüldü.

Haberler 23.12.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan yaplan açklamaya göre çaramba günü El Bbda IDin bombal araçlarla yapt 3 ayr saldrda 10 asker ehit oldu, 6s ar 18 asker yaraland. Bu saldrlar ile 21 Aralk çaramba günü ehit olan asker says 14e, yaralanan asker says ise 33e yükseldi. 138 ID militan öldürüldü. TSKdan 21 Aralk 2016 saat 21.00a kadar meydana gelen gelimelerle ilgili yaplan açklama u ekilde:

Muhalif unsurlardan oluan Özel Görev Kuvvet Gruplar tarafndan, havadan ve karadan salanan youn ate destei ile El Babn ele geçirilmesine yönelik ileri harekta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol salanmtr. Hava harekatlar, bölgedeki topçu birliklerimiz ve dier ate destek vastalarmz ile El Bab bölgesinde tespit edilen DEA terör örgütüne ait hedefler youn olarak ate altna alnmaya devam etmektedir.

u ana kadar topçu birliklerimiz ve dier ate destek vastalarmz ile;

- 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap arac,

- 2 adet DOçKA monteli Pikap arac,

- 3 adet Ar Makinal Tüfek monteli Pikap arac ate altna alnarak imha edilmitir.

Hava Kuvvetlerimize ait sava uçaklarnca yaplan hava taarruzlar sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmi ayrca ate destek vastalarmzla açlan atelerle çok sayda DEA hedefi etkisiz hale getirilmitir. Açlan ateler ve meydana gelen çatmalar sonucunda 138 DEA teröristi etkisiz hale getirilmitir.

çok sayda teröristin yaral olduu ve bulunduklar alanlardan tahliyelerinin, youn ate altnda olmalar nedeniyle gerçekletirilemedii de telsiz konumalarndan örenilmitir.

Frat Kalkan Harekat kapsamnda kuatlm olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir.

Öleden sonra 3 ayr bölgede bombal araçlarla yaplan intihar saldrlar sonucunda TSK unsurlarmzdan toplam 10 Kahraman silah arkadamz ehit olmu, ilk tespitlere göre 6s ar olmak üzere 18 kahraman silah arkadamz yaralanmtr. Yarallara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir.

Kahraman ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine basal ve sab yarallarmza acil ifalar diliyoruz.

Sabah saatlerinde 4 asker ehit olmutu

TSKdan sabah yaplan açklamada Frat Kalkan Harekat kapsamnda El Bab ve civarnda sürmekte olan çatmalar esnasnda, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarndan 4 askerin ehit olduu, 15 askerin de yaraland belirtilmiti. Açklamada, yarallardan bazlarnn durumunun ar olduu ifade edildi. TSK, çatmalarn youn bir ekilde sürdüünü duyurdu.

ehir hastanesinin önemi

El Babdaki çatmalar merkezdeki ID mensuplarnn barnma ve silah ve cephane deposu haline getirdii ehir hastanesi civarnda sürüyor. Hastanenin bulunduu bölge ID tarafndan youn korunan ve El Baba hakim bir tepenin yamacnda yer alyor. Askeri kaynaklar, hastanenin bulunduu hakim arazinin ele geçmesiyle IDin kentteki hakimiyetinin büyük ölçüde krlacan tahmin ediyor.

Ana Sayfaya Git