El Bab'da DEAŞ saldırısı: 1 şehit, 4 yaralı

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Haberler 14.02.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Suriyede sürdürülen Frat Kalkan Harekatnn 174üncü gününde, El Babda ilerleyiini sürdüren Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin bulunduu bölgeye terör örgütü DEA unsurlar saldrd. çkan çatmada 1 asker ehit olurken, 4 asker ise yaraland. Yaral askerler bölgeden tahliye edildikten sonra ambulanslarla Kilis ve Gaziantepteki hastanelere sevk edilirken, ehit askerin cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tp Kurumu morguna kaldrld.

Türk Silahl Kuvvetlerinden de konuya ilikin bilgilendirmede öyle denildi:

Frat Kalkan Harekat kapsamnda 13 ubat 2017 tarihinde DEA terör örgütü ile süren çatmalar esnasnda 1 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 4 kahraman silah arkadamz ise yaralanm ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu saldrda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin deerli ailesine, yaknlarna, Türk Silahl Kuvvetleri mensuplar ile Yüce Türk Milletine basal ve sab yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar diliyoruz. Böylece harekatn balad 24 Austos 2016 tarihinden bu yana ehit olan asker says 68e yükseldi.

YARALI ASKERLERN TEDAVSNE BALANDI

1 askerin ehit olduu terör örgütü DEA saldrsnda yaralanan ve snr hattna ulatrlan askerlerden 2si ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldrld. Yaral dier 2 asker ise helikopter ile Gaziantepe getirildi ve piste indikten sonra ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine götürüldü. ki kentte tedavilerine balanan yaral askerlerin genel salk durumlarnn iyi olduu açkland.

10 ÖSO ASKER DE YARALANDI

Öte yandan Suriyenin El Bab bölgesinde yürütülen operasyonlar srasnda terör örgütü DEA militanlar ile çkan çatmada Özgür Suriye Ordusunun 10 askeri de yaraland. Yaralanan ÖSO üyeleri de ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine tand. Acil serviste ilk müdahalesi yaplan yaral ÖSO üyelerinden durumu ar olanlar Gaziantepteki hastanelere sevk edildi.

Ana Sayfaya Git