El Bab'dan acı haber: 1 şehit, 2 yaralı

SURİYE'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'ın yerlleştirdiği el yapımı patlayıcıların temizleme çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada 1 astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Haberler 22.02.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Suriyede sürdürülen Frat Kalkan Harekatnn 182nci gününde, El Babda ilerleyiini sürdüren Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin, terör örgütü DEAtan temizlenen bölgede yürüttüü patlayc temizlii srasnda, i makinesi el yapm patlaycnn (EYP) üzerinden geçti. Patlamada Jandarma Astsubay Yavuz can ehit oldu, 2 asker yaraland.

Yaral askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesine tanrken, ehit olan astsubayn cenazesi silah arkadalar tarafndan snr hattna ulatrldktan sonra helikopter ile Gaziantep Adli Tp Kurumu morguna getirildi.

EL BABDAN ACI HABER

Genelkurmay Bakanlndan da konuya ilikin yaplan açklamada, Gün içinde mayn ve EYP temizlii esnasnda, bir i makinasnn EYPye basmas sonucu 1 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 2 kahraman silah arkadamz ise yaralanm yarallar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu saldrda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin deerli ailesine, yaknlarna, Türk Silahl Kuvvetleri mensuplar ile Yüce Türk Milletine basal ve sab yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar diliyoruz denildi. Frat Kalkan harekatn balad 24 Austos 2016 tarihinden bu yana ehit olan asker says 69a yükseldi.

Ana Sayfaya Git