Eller Tetikte!

SURİYE'nin Afrin kentindeki PYD/PKK mevzilerine geçen hafta sonu 80'in üzerinde top atışının yapıldığı karakolların bulunduğu Hassa, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerine zırhlı askeri araç sevkiyatı devam ederken, Afrin'e komşu Azez’de muhalifler de olası operasyon için hazır bekliyor. Azez’de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri mevzilerinde eli tetikte görev yapıyor ve Türkiye’nin olası bir operasyonunda görev almak istiyor.

Haberler 18.01.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilisin karsnda bulunan Suriyenin en büyük ehirlerinden Halepe bal Azezin kontrolü iç savala birlikte rejim güçlerinden ÖSOya geçti. Zaman içerisinde Türkiyeye açlan Es Selame Snr Kapsn ele geçirmek isteyenlerin hedefinde olan ve bir süre DEAn da kontrolü salad Azezin denetimi sürekli olarak ÖSO güçlerinde kald. Kimi zaman DEA ve PYDnin saldrlarna maruz kalan Azezdeki terör unsurlar Frat Kalkan Harekat ile birlikte temizlendi. Frat Kalkan Harekat ile bölgedenin terör unsurlarndan arndrlmasyla birlikte, PYDnin Türkiyenin güney snrnda oluturmak istedii koridor hayali de sonlandrlm oldu.

Frat Kalkan Harekat ile güvenli hale getirilen ve sk sk PYDlilarn taciz saldrlar ile gündeme gelen Afrinin de terör unsurlarndan temizlenmesine yönelik olas operasyonun gündeme gelmesiyle gözler bu kente en yakn nokta olan Azeze çevrildi. TSKnn yapt Frat Kalkan Harekat ile terör unsurlarndan temizlenen Cerablus, El Bab, Soran, Dabk, El Rai ve Afrine en yakn noktadaki Azezde heyecana yol açan operasyon sinyali ile bölgedeki Özgür Suriye Ordusu güçleri de alarm durumuna geçti.

ÖSO GÜçLER TEYAKKUZ HALNDE

Azezde bulunan Özgür Suriye Ordusu güçleri, son günlerdeki gelimelerin ardndan teyakkuz durumuna geçti. Afrin snrna yakn noktalarda PYDli teröristlerin kontrol noktalarna yakn noktalarda mevzilerde gelimeleri takip ediyor. Afrine yakn bölgelerde oluturduklar kontrol noktalarnda toprak siperler oluturan ÖSO güçleri, burada olas saldrlar engellemek için gece gündüz demeden eli tetikte görev yapyor.

TACZ SALDIRILARINA ANINDA KARILIK

Afrindeki PYDli teröristlerin kontrol noktalarna birkaç yüz metre uzaklkta Mefe bölgesinde oluturulan siperlerde nöbet tutan ÖSO güçleri, özellikle gece saatlerinde yaplan taciz ateine annda karlk veriyor. PYDlilerin geceleri taciz amaçl saldrlar, Özgür Suriye Ordusu güçleri annda doçka ve makinal tüfeklerle karlk vererek püskürtüyor.

Türkiyenin iç savan ardndan desteiyle, son olarak Frat Kalkan Harekat ile bölgelerini ve kentlerini teröristlerden arndrarak özgürletirdiklerini anlatan Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrine yönelik olas operasyona da aktif olarak katlmak için hazr olduklarn ifade etti. ÖSO güçleri, snr hattndaki terörist unsurlarn temizlenmesinin Türkiyenin güvenlii gibi kendi kentlerinin güvenlii anlamna geldiini ifade ederek, operasyon için kendilerine verilecek görevi beklediklerini kaydetti.

3 BN SLAHLI GÜCÜMÜZLE TÜRKYEY BEKLYORUZ

ÖSO bileenlerinden Ceyel amel Tugay Komutan Rashid Zamud Abo Fateh, Türkiyenin yapaca olas Afrin operasyonuyla tüm güçleriyle destek vereceklerini söyledi. Rejimin iç savan balamasyla birlikte kendilerine dünyaya terörist olarak tanttn ancak ilk günden itibaren Türkiyenin sürekli destekçileri olarak Azezin özgürletirilmesinde kendilerine destek verdiini anlatan Abo Fateh, Türkiye sayesinde bu bölge teröristlerden temizlendi ve sava durdu. nallah daha iyi olur. Frat Kalkan Harekat öncesinde bu bölgede DEA ve PYD tehdidi vard. u anda her ey çok güzel gidiyor ve daha iyi olmasn umut ediyoruz. Türkiyeye müteekkiriz ve Afrin operasyonu için talimat bekliyoruz. Ne zaman balarsa operasyon biz hazrz ve gidip tüm gücümüzle savarz dedi.

Ceyel amel grubunun destekçisi olan bölgedeki airetlerden Harrac aireti lideri Esad Abo Sufuk ise Frat Kalkan Harekatnda da Türkiyeye destek verdiklerini hatrlatt. u anda bünyelerinde 3 bin silahl askerleri bulunduunu anlatan Abo Sufuk, Afrin ve Münbiçe yönelik yaplacak operasyona da katlmak istediklerini dile getirerek, u anda PYDnin olduu bölgelerde savayoruz ve askerlerimiz saldrlara kar 24 saat nöbet tutuyor. Ne zaman operasyon balarsa biz her eyimizle bu savata Türkiyenin yannda yer almak üzere hazrz. Afrin ve Münbiç operasyonlarna 3 bin silahl savaçmz ile katlmak için Türkiyeden gelecek talimat bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git