Ensarioğlu Karara Saygı Duyulmalıdır

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu kararını almasını değerlendirirken, bağımsızlık kararının halk tarafından verileceğini belirterek "Herkese düşen buna saygı göstermektir" dedi.

Haberler 10.06.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Erbil merkezli uydudan yayn yapan K24 televizyonuna Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin bamszlk referandum kararn deerlendirdi. Ensariolu, Türkiyenin özellikle son 4-5 yldr Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile çok ciddi ve doru temelde bir ilikisi olduunu belirterek, Ekonomik, kültürel, sosyal, siyasal alanda çok ciddi anlamalar yapld ve bu alanlarda çok ciddi ibirlikleri vardr dedi. Bamszlk referandumunun Irak Anayasasnda Kürtlere tannan bir hak olduunu da vurgulayan Ak Partili Ensariolu, öyle konutu:

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Erbil ile Badat arasnda yaanan sorunlarn sonucu olarak bamszlk hakk ortaya çkt. Kürdistanda yaayan halk buna karar verir. Herkese de düen buna sayg göstermektir. Irak Kürdistan bölgesinin bamszl Türkiye ile ilikilere zarar vermeyecektir. çünkü, Kürdistan bölgesinin Türkiye ile iyi ilikileri var. Türkiyeye yönelik bir tehdit ve tehlike olumad müddetçe de Türkiyenin farkl düünmemesi gerekir. Bu dostane ilikilerin daha da gelitirilerek devam etmesi gerekir.

KÜRT HALKINA SAYGI DUYULMALI

Orta Douda yaadmz bu süreçte gördük ki Türkiyenin Orta Douda en samimi müttefiki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimidir. Türkiyenin itiraz udur; Türkiyenin itiraz Suriyede Türkiyeye yönelik terör tehdidi oluturacak ve Türkiyenin kendi içine müdahale anlamna gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikedir. Sincarda bu tehlike görüldü, Türkiye müdahale etti. Suriyede bu tehdit ve tehlike görüldü Türkiye bugün orada. Ama Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile hiçbir zaman böyle bir tehdit ve tehlike olumad, bilakis tam tersine iyi bir dostluk ilikisi gelierek devam ediyor.

Ana Sayfaya Git