Epstein dava dosyalarının dördüncü bölümü kamuoyuna açıklandı

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaların dördüncü kısmı da kamuoyuna duyuruldu.

Haberler 09.01.2024 - 00:21 Son Güncelleme : 09.01.2024 - 00:24

ABD basınındaki haberlere göre, davaya ilişkin kamuoyuna açıklanan son dosyalarda, Epsteina ait adada genç kızların yanı sıra o dönemde adada olduğunu reddeden Epsteinin eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwellin de aralarında bulunduğu 2006da çekilmiş birçok fotoğraf ortaya çıktı.

Fotoğraflar, fuhuş ağının iç işleyişini ortaya koyan Epsteinin mağdurlarından Sarah Ransome hakkındaki dosya aracılığıyla açıklandı.

Epsteine karşı ana davacı olan Virginia Giuffrenin avukatları, Maxwellin, o dönemde adada olduğunu kesin olarak kanıtladığını belirtti.

Dosyalara göre, Ransome, Epsteinın adası Little St Jamese götürülen tüm kızlara Victorias Secret marka bikini ve gecelikler verildiğini iddia etti.

Ransome, eski ABD Başkanı Bill Clinton, İngiliz iş insanı Richard Branson ve Prens Andrewun, Ransomeun arkadaşı ile cinsel ilişkiye girdiği videoların Epstein tarafından çekildiğini öne sürdü.

Dosyalarda, Ransomeun, Clinton ve Bransona yönelik suçlamalarının yanı sıra eski ABD Başkanı Donald Trumpı da suçlayan ifadeleri yer alıyor.

Dava kapsamında e-postaları incelenen Ransomeun gönderilerinden birinde, bir arkadaşının, Trump ile ilişkiye giren kızlardan biri olduğunu yazarken, Ransome, başka bir arkadaşının da Clinton ile ilişkiye girdiğini ifade etti.

Trumpın sözcülerinden Steven Cheung da söz konusu asılsız suçlamaların yanlış olduğu için geri çekildiğini söyledi.

Uluslararası Adalet Divanında İsraili savunması planlanan Alan Dershowitzin avukatları ise Ransomeun hatalı açıklamalarının panzehiri olarak e-postaların önemli olduğunu kaydetti.

Bransonın kurucusu olduğu şirket Virgin Groupun sözcüsü, 2019da Ransomeun kasetleri uydurduğunu söylediği bir röportaja işaret ederek, Ransomeun ifadelerinin temelsiz ve asılsız olduğunu ifade etti.

Ransome ise basına yaptığı açıklamada bu olaydan uzaklaşabilmek için söz konusu ifadeleri geri almak istediğini ifade etti.

JEFFREY EPSTEİN OLAYI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesindeki hücresinde 10 Ağustos 2019da ölü bulunmuştu.

Epsteinın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epsteinın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epsteinın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrewun New York ve Londrada kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021de New Yorkta dava açmıştı. Giuffre, Prensin, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Ana Sayfaya Git