Erbil Valiliği'ne saldırılanlar etkisisiz hale getirildi

KUZEY Irak Kürt Yönetim Bölgesi Başkenti Erbil Valiliği'ne bu sabah saatlerinde, bir güvenlik görevlisini etkisiz hale getirirek, valilik binasına giren 3 kişi, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Erbil Asayiş Müdürü Tarık Nuri, saldırganların terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olabileceğini söyledi.

Haberler 24.07.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erbil Valiliine bu sabah saat 07.12de silahl 3 kii, valilik binasnda güvenlik önlemi alan bir polisi etkisiz hale getirerek, binaya girip içeridikilerini rehin ald. Olayn yaanmas üzerine Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bal güvenlik güçleri, rehineleri kurtarmak ve saldrganlar etkisiz hale getirmek için operasyon balatt. Düzenlenen operasyonda, 3 saldrgan etkisiz hale getirilmesiyle valilik binas kontrol altna alnarak, rehineler kurtarld.

Erbil Valisi Newzad Hadi, 3 saldrgann polis ve asayi güçleri tarafndan öldürüldüünü belirterek, Durum normale döndü, huzur saland. Bu tür saldrlarn bakentte huzur ve güven ortamn bozamayacak dedi.

Operasyonun ardndan bir açklama yapan Erbil Asayi Müdürü Tark Nuri, valilik binasna saldranlarn kimliklerinin belirlendiini ifade etti. Saldrganlarn güvenlik güçlerinin operasyonuyla öldürüldüünü dile getiren Nuri, Valilik binasna saldran kiiler Erbil nüfusuna kaytl diye konutu. Nuri ilk belirlemelere göre saldrganlarn terör örgütü DEA ile balantl olabileceini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git