Erbil'de Talabani için anma töreni

IRAK eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani için, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil'de bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği binası önünde anma töreni düzenlendi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de bir video mesajı yayımlayarak, 1 haftalık yas ilan edildiğini açıkladı.

Haberler 05.10.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün ölen saatlerinde tedavi gördüü Almanyann Berlin kentinde hayatn kaybeden Irak eski Cumhurbakan ve Kürdistan Yurtseverler Birlii Genel Sekreteri Celal Talabani için Erbilde bir anma töreni düzenlendi. Talabani için düzenlenen anma töreni nedeniyle Erbil-Kerkük karayolu üzerinde bulunan Kürdistan Yurtseverler Birlii binas önünde büyük kalabalk topland. Parti binas önünde bulunan Talabaninin büyük fotoraf önünde toplanan kalabalk, mum yakarak, kurulan masaya çiçek brakt. Anma töreninde baz kiilerin gözyalarna hakim olamad görülürken, Erbil Polisi KYB binas önünde geni güvenlik önlemleri ald.

BARZAN BR HAFTALIK YAS LAN ETT

Talabaninin vefat haberi üzerine bir video mesaj yaymlayan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bakan Mesut Barzani, çok üzgün olduunu belirterek, Talabani Ailesine basal diledi. Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetiminde Talabaninin vefat nedeniyle bir haftalk yas ilan edildiini de duyurdu. Erbilde yas süresinca bayraklarn da yarya indirilecei belirtildi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Babakan Neçirvan Barzani de Celal Talabaninin vefat nedeniyle basal mesaj yaymlad. Babakan Neçirvan Barzani, Celal Talabaninin Kürdistan devrimleri ve demokrasi mücadelesinde unutulmaz bir role sahip olduunu belirterek, Kürdistan ve Irak halk, bugün özgürlükçü ve Kürdistann büyük özgürlük mücadelesinin savunucusu olan Mam Celalin kaybn yayor. Bu üzücü kayptan dolay kendim ve hükümetim adna tüm Kürdistan ve Irak halkna, Hero Xana, Sayn Kubad Talabaniye, Sayn Pavel Talabani ve partililere basal dileklerinde bulunuyorum ifadelerini kulland.

TALABANN CENAZES CUMA GÜNÜ

KBY Politbüro Sözcüsü Sadi Ahmed Pire, Süleymaniye kentindeki parti merkezinde düzenledii basn toplantsnda, dün Berlinde bir hastanede hayatn kaybeden Talabaninin cenazesinin cuma günü Iraka getirileceini ifade etti.

Talabaninin iki dönem cumhurbakanl görevini yapmasndan dolay bakent Badatta resmi bir uurlama töreninin yaplabileceini dile getiren Pire, daha sonra naann Süleymaniye kentine getirileceini söyledi.

Pire, bölgenin içerisinde olduu mevcut güvenlik durumundan dolay Talabaninin nereye defnedileceine henüz karar verilmediini ancak taziye kabullerinin cumartesi günü Süleymaniyede yaplacan belirtti.

Ana Sayfaya Git