Erbil'deki Türkmenler, siyasi geleceklerini görüştü

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirdiği gayri meşru referandumundan sonra ortaya çıkan yeni siyasi süreçte Türkmenlerin aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 17.11.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erbildeki Türkmen siyasetçi ve Türkiye üniversitelerinden mezun akademisyenler, ITC bürosunda toplanarak, referandum sonras Türkmenlerin siyasi geleceini deerlendirdi.

AA muhabirine konuan Maruf, Gayri meru referandum sonras yaanan siyasi deiim sürecinde Türkmenlerin aktif rolünün olmas gerekiyor. Türkmenlerin IKBY ve tartmal bölgelerdeki siyasi kararlarda yer almas gerektii kanaatindeyiz. Kerkük, Türkmen ehridir ve ana merkezimizdir. Orada tüm etnik yaplarn içerisinde yer alaca ortak yönetim çarmz söz konusu. dedi.

Kerkük ve dier tartmal bölgelerde etnik yaplar arasnda sorunlar çkmamasna özen gösterilmesi gerektiini kaydeden Maruf, bu bölgelerdeki Türkmen-Kürt ve Türkmen-Arap ilikilerinin korunmasnn önemine dikkati çekti.

Maruf, Türkmenlerle Kürtler iki karde halktr ve bu böyle sürecek. Türkmenler, Osmanl mparatorluu döneminden beri Irakta hiçbir yapya zarar vermedi, herkesin hakkn savundu ve ortak yönetimden yana oldu. diye konutu.

ITC Erbil Gençlik Tekilat Sorumlusu Bedir Hadi de, referandum sonras Türkmenlerin yaad bölgelerde yeni siyasi sürece girildiini dile getirerek, Türkmen liderlerin karar mercisinde yer almas için doru politika üretmesi lazm. dedi.

Türkmenlerin siyasi geleceini görümek üzere Erbildeki siyasetçi, akademisyen ve kanaat önderleriyle sk sk toplant düzenledikleri bilgisini de veren Hadi, Türkmenlerin gelecee daha güçlü ekilde hazrlanmasnn önemine iaret etti.

Ana Sayfaya Git