Erdoğan: Münbiç'ten sonra sırada Rakka var

SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşin bu bölümü bitti ama şimdi Münbiç var. Münbiç'ten sonra Amerika ile el ele verebilirsek Rakka var" dedi.

Haberler 25.12.2016 - 13:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Maltepede düzenlenen SGK Maltepe ehit Erol Olçok Kampüsünün açl töreninde konutu. Cumhurbakan Erdoann konumasndan öne çkanlar öyle: Cenaze namazlarna katldm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Erol Olçok çok uzun yllar birlikte çaltm ülkemiizn en üretken kiilerinden biri olduuna inandm biriydi. Vefat da hayat gibi srad oldu. Darbe gecesi ilk çkan grupta yer alan darbecilerin yakasna yapp hesap soran arkadamz ilk ehit olanlar arasnda yer almtr. Ama kalleçe.

DAM çIKII: ONLAR KARIAMAZ

damla ilgili milletin talebi parlamentonun yerine getirmesi gereken taleptir. Parlamento gündemine almaldr. Gündemine alr, karar çkarsa, bana geldiinde ben bunu onaylarm. Bu konu devletin insiyatifinde olan bir konu deildir. Devlet katili af yetkisine bana göre sahip deildir. Kimse söz sahibi deildir, Hans söz sahibi deildir. Kimin af yetkisi, onun evlatlarnn einindir.

O FETÖLER ANLAYACAK

Bize düen nedir, ehitlerimizin hatrasn yaatmaktr. Burada açln yaptmz tesis de hizmetlerin yan sra ismiyle böyle hayrl bir ie vesile olacaktr. sminin belirlenmesinde emei geçenleri huzurlarnzda tebrik ediyorum. 15 Temmuz bize önemli dersler verdi. Tarihimizin en büyük ayplarndan darbelerin öyle kolayca olmayacan göstermitir. Rahmetli Menderesi ipe çektiler ama kimse sokaa çkmad. 3-5 kurun bomba tank uçakla bu milletin kaçacan sanan FETÖler durumun böyle olmadn anlayacak.

HEPS TÜRK MLLETNN CESARET KARISINDA HEZMETE URADI

Filanca tarihte darbe olacak. Yahu hep söylüyorum bu ten bu canda oldukça bu tenler bu canlarda oldukça ne olacak darbe yapsanz ne olacak yahu. Öyle de olsa böyle de olsa topraktan geldik topraa gideceiz. Adam Pelsinvanyadan buraya gelemiyor ki. Kendi üzerinden istikamet verme peinde olanlar sandklar kadar kolay olmadklarn görüyorlar. nfaz ederek kendi vesayetlerini sürdürmek isteyenler 15 Temmuzda milli irade duvarna çarpt. FETÖden PKKya kadar hepsi Türk milletinin cesareti karsnda hezimete urad.

Adam Pensilvanyadan kalkp buraya gelemiyor ki. Bunlar ihanet çetesi. Türkiye direndikçe saldrlarn iddeti artt, ahlak seviyeleri dütü.

KM NE DERSE DESN ARTIK CERABLUSA GRECEZ DEDK VE...

Türkiyenin El Babda ne ii olduunu, orada bu kayplar ne için verdiimizi soranlar hala bu meselenin ne olduunu anlayamamlardr. Bu gafillere bir kez daha hatrlatyorum: Gaziantepte 56 kardeimiz ehit olduu zaman siz demiyor muydunuz nerede devlet, nerede hükümet diye. Kiliste olduu zaman devlet nerede demediniz mi? Hatta bazlar utanmadan sklmadan Bunlar bizim partimizin üyesi diyecek kadar ileri gittiler. O olaydan sonra artk durmak yok dedik. Kim ne derse desin artk Cerablusa gireceiz dedik. ÖSO ile yola devam ettik.

ÖSONUN TERÖR ÖRGÜTÜ LE ALAKASI YOKTUR

Birileri TVde utanmadan sklmadan ÖSO terör örgütüdür diyor. Onlar lml muhaliflerin ta kendisidir. Terör örgütü ile alakas yoktur. Onlar topraklarn koruyorlar. Onlar biz eittik. Bu kadar açk konuuyorum. Hep ne dedim. Terörden arndrlm güvenli bölge yapmamz lazm. ran, Rusya, Amerikaya söyledim. Bu TVdekiler ne konuuyorlar, kula var duymaz, dili var konumaz. Biz terörden arndrlm bir güvenli bir bölge ilan edeceiz. Biz yeniden bir devlet kurulmasna müsade etmeyeceiz. Bu böyle biline. Kilis, Antep, Urfay tehdit edemez. Tehditlerden arndrlm uçua yasak bölge. 20 Ocak sonras Amerikada yeni Bakan baa geçiyor. Onlarla da konuacaz. Halepten 45 bin kardeimizi kurtardk. Onlar biliyorsunuz aldk. Gerekirse kendi topraklarmza çekebiliriz. dlibde yemekleri kyafetleri her eyi var.

MÜNBçTEN SONRA RAKKA VAR...

Biz diyoruz ki: Biz, terörden arndrlm güvenli bölge ilan edeceiz Kuzey Suriyede. Biz Kuzey Suriyede yeniden bir devlet kurulmasna müsaade etmeyeceiz, bu böyle biline. Kimse gelip de oradan Kilisi, Gaziantepi, anlurfay artk tehdit edemez. Bu tehditlerden arndrlm bir bölge. Üçüncüsü neydi hatrlayn: Uçua yasak bölge. 20 Ocaktan sonra Amerikada yeni yönetim iba yapyor. Onlarla da konuacaz. Halepten 45 bin kardeimizi kurtardk. Onlar dlibe aldk. Gerekirse kendi topraklarmza da alabiliriz. Dün akam Sayn Putinle bir görümem oldu. Bizlere teekkürü oldu. Dediler ki: Burada bu insanlarn kurtuluunda sizin de kararllnz olmasayd, el ele vermeseydik bu süreci bu ekilde bitiremezdik. in bu bölümü bitti ama imdi Münbiç var. Münbiçten sonra Amerika ile el ele verebilirsek Rakka var. Dünyadan bize ne diyenlere sesleniyorum: Biz bu dünyada yayoruz. Türkiye küresel bir güçtür. Bunu bileceksin. Bize bu soruyu soranlara diyorum ki: Bu Parlamentoda ne iiniz var? Bu Parlamentoda yer alann eer dünya ile ilgili bak yoksa orada durmasna gerek yok. Geldiin yere dön.

Nerede bir zulüm varsa zulmün olduu yerde biz varz. Bizim dedelerimiz Hint yarmadasna gitmedi mi? Bizim ecdadmz keyfinden mi gitti? Biz Suriyede bugün varsak güçlü devlet olduumuz için. Ve olacaz.

Ana Sayfaya Git