Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova’da gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı öncesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Haberler 09.04.2019 - 12:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görüme öncesinde açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, bugün gerçekletirecekleri 8. Üst Düzey Stratejik Konsey Toplantsnda siyasi, asker, stratejik, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda görümeler yapacaklarn söyledi.

Türkiye ve Rusya ilikilerinin yan sra bölgesel sorunlarn da ele alnaca youn bir görüme gerçekletireceklerini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, üç adet anlamann da imzalanaca görümelerde; gelecee yönelik bir adm atlm olacan kaydetti.

TÜRKYE VE RUSYA ARASINDAK TCARET HACMNDE YÜZDE 15LK BR ARTI VAR

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye ve Rusya arasndaki ticaret hacminde yüzde 15lik bir art yaandn, belirlenen hedefin de 100 milyar dolar olduunu dile getirerek, Türk Akm Projesinin deniz ksmnn bittiini, admlarn planland ekilde ilerlediini, projeyi takvimine uygun bitirmeyi hedeflediklerini vurgulad.

Cumhurbakan Erdoan, iki ülkenin att önemli bir admn da bölgedeki terör eylemlerine kar dayanmas olduuna dikkati çekerek, Özellikle tabii Suriyedeki attmz-atacamz admlar büyük önem arz ediyor. Bugünkü Üst Düzey Stratejik Konsey Toplantmzn bu bakmdan da büyük önem arz ettiine inanyorum. Tabii bu arada bakanlarmzn birbirleriyle yapacaklar görümeler önem ifade ediyor. Bunlar da ayrca deerlendirmek suretiyle 8. Üst Düzey Stratejik Konsey Toplantmz tamamlam olacaz dedi.

Rusya Devlet Bakan Putin de Cumhurbakan Erdoan bakanlndaki Türkiye heyetini Moskovada arlamaktan duyduu memnuniyeti ifade ederek, 8. Üst Düzey Stratejik Konsey Toplantsnda iki ülke arasndaki ilikilerin durumunu deerlendireceklerini söyledi.

RUSYA DEVLET BAKANI PUTN: K ÜLKE BÜYÜK PROJELER GERçEKLETRYOR

Rusya Devlet Bakan Putin, bu gece karlkl olarak Rus-Türk kültür ve turizm ylnn açln yapacaklarn açklayarak, iki ülke arasndaki ticaret hacminin 35 milyar dolar seviyesine ulat bilgisini paylat.

Türkiye ve Rusyann büyük projeler gerçekletirdiini anmsatan Rusya Devlet Bakan Putin, Türkiyenin talebi dorultusunda 2023 ylna kadar tamamlamalar gereken Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ve Türk Akm Doalgaz Boru Hatt Projesinin bu büyük projelere örnek olduunu söyledi. Rusya Devlet Bakan Putin, iki ülkenin küresel sorunlarla ilgili çok youn birliktelii bulunduuna da iaret ederek, diplomasi, savunma ve asker teknik ibirlii alanlarnda youn temaslar gerçekletirdiklerini anlatt.

Ana Sayfaya Git