Erdoğan, Putin'le İdlib'i konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, St. Petersburg’daki saldırının ardından Rus lider Putin'le telefonda görüştü. Erdoğan, İdlib'deki zehirli gaz saldırısını da gündeme getirdi. "Bu tür insanlık dışı saldırılar kabul edilemez" diyen Erdoğan bunların Astana süreci kapsamındaki "tüm emekleri heba etme riski taşıdığına" dikkat çekti.

Haberler 05.04.2017 - 07:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinle telefonda görütü. Cumhurbakan Erdoan, St. Petersburgda Pazartesi günü metroda meydana gelen terör saldrsndan derin üzüntü duyduunu söyleyerek, Putine ve Rus halkna taziyelerini iletti.

Erdoan görüme vesilesiyle Sal sabah dlibde sivillere yönelik bir saldrda kimyasal silah kullanlmasna da deindi. Bu tür insanlk d saldrlarn kabul edilemez olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, bunlarn Astana süreci kapsamndaki tüm emekleri heba etme riski tadna dikkat çekti.

Terörle mücadelede ibirliini daha da güçlendirmenin altn çizen iki lider, Suriyede krlgan atekesin sürmesi için ortak çaba harcamann gerekliliini de vurgulad.

çavuolu: Bat bunu da örtebilir

Ispartada gazetecilerin sorularn yantlayan Dileri Bakan Mevlüt çavuolu da, Bu, bir insanlk suçudur ve bunun da cezas olmal ama daha önce krmz çizgi almasna ramen vurdumduymazlk gösteren Bat dünyas, insan haklar konusunda ders vermeye çalanlar, eminim yine bunu örtmeye çalacaklardr. Bu bizim için kabul edilemez. Bu tüm süreci de heba edebilir ifadelerini kulland.

Suriye rejimi, ülkenin kuzeybatsndaki dlib kentinde zehirli gaz saldrs yapm muhaliflere bal dlib Salk Müdürlüü, saldrda 100 kiinin öldüünü ve 400den fazla kiinin yaralandn açklamt. Kullanlan gazn Sarin gaz olma ihtimali üzerinde duruluyor. Ölenler arasnda çok sayda çocuk da var.

Ana Sayfaya Git