Erdoğan: "Yabancı ülkelerin çıkarları için istikrarımızı tehlikeye atamayız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatışma ve kaosa sürüklemeye çalışan tertiplere karşı da dikkatli olmalıyız.

Haberler 02.03.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Pakistanda 13. Ekonomik birlii Tekilat (ET) Liderler Zirvesinde yapt konumada, Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatma ve kaosa sürüklemeye çalan tertiplere kar da dikkatli olmalyz. Bölgeye yabanc ülkelerin çkarlar için istikrarmz tehlikeye atamayz. Öncelikli vazifemiz Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateini söndürmeliyiz, akan kan durdurmalyz dedi.

Erdoan, Mevcut rakamlar potansiyelimizi yeterince harekete geçiremediimizi ortaya koyuyor. Ülkeler arasnda ticaretin artmas için hava, kara ve deniz yolu ulamnn kalitesini artrmalyz. Her türlü ticari geliimine ülkem hazr. 2023 vizyonuna çok önem veriyoruz. Bugün tekilatn her yl birçok konuda toplantlar yaptmz ancak somut projelerde yeterince mesafe alamadmz görüyoruz. Tekilat sahiplenme konusunda da baz sorunlarmz var. Sorumluluklarmz yerine getirmeliyiz. Burada sorunlar aacamza inanyorum. Zirvenin baarl bir ekilde tamamlanacana inanyorum dedi.

STKRARIMIZI TEHLKEYE ATAMAYIZ

Her ne kadar bu toplant bir ekonomik ibirlii zirvesi olsa da asl çerçevesi siyasettir, siyasi yaklamdr diyen Erdoan, Admlarmz atarken siyaseti bir kenara koymamz mümkün deildir. Birçok ülkemizin skntlar var. Afganistann, Azerbaycann skntlar var. Dalk-Karaba sorunu var. 20 yl akn süredir devam eden görüme bir neticeye ulaamad. Burada gerek ekonomi gerekse slam birlii Tekilat olarak admlarmz kararllkla atmalyz. Ermenistann igalci tavrn hep birlikte, her türlü uluslararas toplantda dillendirmek durumundayz. dedi.

Cumhurbakan Erdoan konumasn öyle sürdürdü: Katil sürülerini bölgemizden söküp atmalyz. Bu terör örgütlerinin insanlk d cinayetleri sebebiyle Müslümanlarn töhmet altnda braklmasna asla müsaade edemeyiz. Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatma ve kaosa sürüklemeye çalan tertiplere kar da dikkatli olmalyz. Bölgeye yabanc ülkelerin çkarlar için istikrarmz tehlikeye atamayz. Öncelikli vazifemiz Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateini söndürmeliyiz, akan kan durdurmalyz. Haksz bir izolasyona tabi tutulan Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetindeki kardelerimizle dayanmamz arttrmamz lazm

Ana Sayfaya Git