Ermeniler kaçıyor

Azerbaycan ordusu sınır hattındaki harekat merkezi yogun bir misai içerisinde olurken, Ermenistan’dan askerlerine yönelik kan donduran emir geldi; "Mevziden kaçanı vurun"

Haberler 29.09.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycan- Ermenistan snr hattnda çatma sürüyor. Cephe hattnda operasyonu komuta eden Azerbaycan Ordusunda görevli Tümgeneral Mays Barkhudarov, yapt açklamada, Ordumuz, topraklarmz igalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararll ve cesareti ile yürütmektedir dedi.

Ermenistan ordusunun dün sabah saatlerinde balatt saldrlara sert yant veren Azerbaycan ordusu, önemli ilerleme kaydetti. Azerbaycan ordusu, snr hattndaki harekat merkezinden ilk görüntüyü yaynlad. Cephe hattnda operasyonu komuta eden Azerbaycan Ordusunda görevli Tümgeneral Mays Barkhudarov, yapt açklamada, Ordumuz, topraklarmz igalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararll ve cesareti ile yürütmektedir dedi. Tümgeneral Barkhudarov, konuyla ilgili yapt açklamada, u ifadelere yer verdi: Dümann saldrsn engellemeye yönelik kar saldr operasyonumuz baaryla devam ediyor. Youn savalar sürüyor. Ordumuz, topraklarmz igalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararll ve cesareti ile yürütmektedir. Komuta ettiim birimin personeli düman tamamen yok etmek ve kazanmak için son kan damlasna kadar savaacaktr

AZERBAYCANDA KISM SEFERBERLK LANI

Öte yandan, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, ülkede ksm seferberlik ilan edilmesine yönelik karar imzalad. Karara göre Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevli bulunan vatandalarn seferberlik için askere alnmasn ve askeri nakliye konularyla ilgili tedbirleri hayata geçirecek. Cumhurbakan Aliyev, kararla ilgili tüm konularn çözümünü de Bakanlar Kuruluna gönderdi.

MEZVDEN KAçANI VURUN

Azerbaycan ordusu tarafndan ar yenilgiye urayan Ermenistan panie kapld. Azerbaycan Savunma Bakanl Basn Servisi Bakan Albay Vagif Dargahli Ermenistan askeri komutanl, cepheden kaçan askerlerine kar silah kullanma emri verdi diye konutu.

Azerbaycan tarafndan üst üste yenilgi gören Ermenistandan ard ardna zayiat haberleri geliyor. Ermenistann içinde bulunduu duruma ilikin Azerbaycan Savunma Bakanl Basn Servisi Bakan Albay Vagif Dargahliden Ermeni ordusundaki kayplara ilikin yeni bir açklama geldi.

Vagif Dargahli Ermenistan askeri komutanl, cepheden kaçan askerlerine kar silah kullanma emri verdi dedi. Azerbaycanl komutan, Dargahli, Azerbaycan medyasna yapt açklamada, Alnan istihbarat bilgilerine göre, Ermenistann askeri komutanlarnn igal edilen topraklar ile Ermenistan arasndaki yollarda komuta mevkileri kurduunu söyledi.

KAçANLARI YAKALIYORLAR

Komutan Dargahli kurulan mevzilerin amacnn kaçan Ermeni askerlerini önlemek olduunu belirtti. Dier yandan kurulan merkezlerde ölüm ve yaralama olaylarnn gerçekletii kaydedildi.

400 HEDEF VURULDU

Azerbaycan Silahl Kuvvetlerine ait Silahl nsansz Hava Araçlarnn (SHA) da aktif görev ald harekatta, hava unsurlarnn yan sra roket, füze ve topçu silahlaryla yaplan atlar sonucunda 400den fazla hedef ate altna alnd.

9 BÖLGE ELE GEçRLD

lk olarak Nüzgar, Büyük Mercanl, Kend Horadiz, Yukar Seyid Ahmetli, Yukar Abdurrahmanl, Karahanbeyli ve Garvend köylerini igalden kurtaran Azerbaycan Silahl Kuvvetleri, ardndan Tekekaya ile Ada bölgelerini kontrol altna ald.

20YE YAKIN ZIRHLI ARAç MHA EDLD

Murov Dann önce bats sonra da dousunu kontrol altna alan Azerbaycan Silahl Kuvvetleri unsurlar, Dalk Karaba bölgesinde Ermenistan ordusuna ait 10dan fazla hava savunma sistemini, aralarnda tanklarn da bulunduu 20ye yakn zrhl arac imha etti.

K ÖRENC EHT OLDU

Ermenistann iki gün önce sabah saatlerinde balatt geni çapl saldrlar sonucunda, Naftalanda yaayan Fidan ve ehriyar adl iki gencecik okul örencisi ehit oldu.

Bölgede sivillere yönelik saldrlarda bulunan Ermenistann iki gün önce sabah saatlerinde balatt geni çapl saldrlar sonucunda, Naftalanda yaayan Fidan ve ehriyar adl iki gencecik okul örencisi ehit oldu.Naftalan ilçesine bal Kaalt Köyünde tamam ayn aileden 5 sivil hayatn kaybetti, 19 sivil de yaraland. Bölgede yerleim yerlerinin altyaps ciddi zarar görürken, 9uncu snfa giden Fidan Kurbanova ile 7nci snfa giden ehriyar Kurbanov ehit oldu. çocuk yata Ermeni bombalarna hedef olan iki gencin ehit haberi yürekleri burktu.

SVLLER KORUMAYA DEVAM EDYOR

Azerbaycan topra Karaba tamamen ele geçirmek için saldrlara balayan Ermenistan, dün sabah askeri mevziler ve sivillerin yaad köyleri ve kentleri bombalad. Bölgede yaayan sivlleri korumak için hemen karlk veren Azerbaycan askeri ar makinal tüfeklerle Ermenistan mevzilerine ar darbe vurmaya devam etti.

ERMENSTAN KAYIPLARI HALKTAN SAKLIYOR

Azerbaycandan Ermenistan ile yaanan çatmaya ilikin yeni açklama geldi. Azerbaycan Savunma Bakanl yapt açklamada, Ermenistann yaad kayplar halktan saklamaya çalt ifade edildi. Bakanlk, operasyonun balangcndan u ana kadar Ermenistan ordusunun ar kayplar verdiini kaydetti. Azerbaycan Savunma Bakanl, yapt açklamada, u ifadelere yer verdi:

ERMEN ORDUSUNUN HAVA TABUR KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Ermeni ordusu ar kayplar verdi. Böylece 22 düman tank ve dier zrhl araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansz hava arac (HA), 8 topçu parças imha edildi, 550den fazla kii öldü. çok sayda yaraland. Düman ordusuna ait 3 mühimmat deposu farkl yönlerde imha edildi. Tal köyü yönündeki çatmalarda düman hava taburunun komutan Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasndaki askeri birlik personeli ar kayplar verdi. Düman ordusunda çok sayda yaral olmas nedeniyle askeri hastanelerde ve sivil hastanelerde yer sknts yaanmakta, kan bankasnda yedek kan sknts bulunmaktadr. Her zaman olduu gibi Ermeni taraf, ordusundaki kayplarn gerçek saysn halktan gizliyor

Ana Sayfaya Git