Ermeniler sivilleri hedef aldı

Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında bu sabaha karşı yine tansiyon arttı. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı.

Haberler 28.09.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycan Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sralarnda cephe hatt boyunca geni kapsaml provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleim birimlerine büyük çapl silahlar, top ve havanlarla ate açt.

Açklamada, Terterin Gapanl, Adamn çrakl ve Orta Garvand, Fuzulinin Alhanl ve ükürbeyli, Cebrayln çocuk Mercanl köylerine Ermenistan ordusunun youn bombardman sonucu sivillerden ölü ve yarallarn olduu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapnn da ciddi ekilde hasar gördüü aktarld. Sivil ve askeri kayplarn netletirildii, Azerbaycan ordusunun da dümann provokasyonunu önlemek ve cepheye yakn bölgelerde yaayan halkn güvenliini salamak için misilleme tedbirlerinde bulunduu bildirildi.

HAVAN MERMS ARAPNELLER GÖRÜNTÜLEND

Sabah saatlerinde Ermeni güçler sivil yerleim birimlerini top atna tuttuu ifade edilirken, evlerine havan topu mermileri isabet eden Azerbaycan vatandalarnn ilk müdahalenin ardndan hastaneye kaldrld bildirildi

Olayla ilgili ilk görüntülerde, Ermeni güçleri tarafndan Azerbaycanl sivillere yönelik gerçekletirilen saldrda evlere isabet eden havan mermisinin patlamasyla saçlan arapneller görüldü. Saldrda Karabal sakini, 59 yadakindaki Beykii Zeynalov adl vatabdan ar yaraland ifade edildi.

AZERBAYCANDAN SALDIRILARA MSLYLE KARILIK

Ermeni güçlerinin, Azerbaycan sivil yerleim birimlerine ate açmas üzerine Azerbaycan ordusu kar saldr balatt. Azerbaycan Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, Azerbaycan ordusu komutanlnn sivil halkn güvenliini salamak için tüm cephe boyunca bir kar saldr balatmaya karar verdii bildirildi.

SINIRDA BÜYÜK BR HAREKETLLK

Ermenistan - Azerbaycan snrnda hareketlilik sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanl Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenledii basn toplantsnda, uzun yllardr igal altnda olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukar Abdurrahmanl köyleri ile Cebrayl bölgesinin Büyük Mercanl ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiini açklad. Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, Ermenistann balatt saldrlara kar Milli Güvenlik Kurulunu toplad belirtildi. Aliyev, ehitlerimizin kan yerde kalmayacak. Kendi öz topraklarmz savunuyoruz. Karaba bizimdir, Karaba Azerbaycandr dedi. Ermenistann binlerce kiilik silahl gönüllü ordusu kurduunu belirten Azerbaycann Ankara Büyükelçisi Hazar brahim ise, Erivan yönetimi bu saldrnn bedelini ödeyecektir. .Dünya bu saldrgan tutuma kar seyirci kalmamal dedi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattnda, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleim birimlerine ate açmas üzerine çatmalar balad.Azerbaycan Savunma Bakanl Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenledii basn toplantsnda, uzun yllardr igal altnda olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukar Abdurrahmanl köyleri ile Cebrayl bölgesinin Büyük Mercanl ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiini duyurdu.

AZERBAYCAN LDER MGKYI TOPLADI

Dier yandan, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, Ermenistann balatt saldrlara kar Milli Güvenlik Kurulunu toplad belirtildi.

ERMENSTAN GALNDEK KARABADA SIKI YÖNETM

Öte yandan, Ermenistan, Azerbaycana yönelik provakatif eylemleri üst seviyeye çkard. Ermenistan igalindeki Dalk Karabada sk yönetim ilan edildi. Ermenistan Babakan Nikol Pashinyan sosyal medya hesabndan yapt açklamada Hükümetin kararyla Ermenistanda skyönetim ve seferberlik ilan edildi. Karar, yaynland andan itibaren yürürlüe girecektir. Tüm askerleri birliklere bal personeli göreve çaryorum dedi.

ERMENSTANA YALANLAMA: YANLI BLG VERYOR

Azerbaycan Savunma Bakanl yazl yapt açklamada, Ermenistan tarafndan Azerbaycan Ordusuna ait 3 tank, 2 helikopter ve 3 insansz hava aracnn (HA) vurulduu iddiasna ilikin haberlerin aslsz olduunu ifade etti.

Bakanlk yapt açklamada, Ermeni tarafnn yayd bilgiler yanl ve yanl bilgidir. Cephedeki birimlerimizin dümana kar tam bir avantaja sahip olduunu belirtiyoruz ifadelerini kulland.

ALYEV: EHTLERMZN KANI YERDE KALMAYACAK

Azerbaycan Cumhurbakan Aliyev, ehitlerimizin kan yerde kalmayacak. Kendi öz topraklarmz savunuyoruz. Karaba bizimdir, Karaba Azerbaycandr dedi.

Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev Ermenistann sivillere yönelik saldrlarna kar ulusa seslendi. Aliyev, Azerbaycan Ordusunun saldrlara karlk verdiini ve Ermenistann birçok askeri teçhizatnn imha edildiini açklad. Aliyev açklamasn u sözlerle sürdürdü: Bu sabah, ar toplar da dahil olmak üzere çeitli silahlar kullanlarak yerleim yerlerimize ve askeri mevzilerimize çeitli yönlerden ate edildi. Düman atei sonucu sivil halk ve askerlerimiz arasnda zayiat var, yarallar var. ehitlerimize Allah rahmet eylesin! Kanlar yerde kalmayacak. Azerbaycan Ordusu u anda dümann askeri mevzilerine ate ediyor. Bu saldrlar sonucunda dümann birçok askeri teçhizat imha edildi. Bu, Ermeni faizminin bir baka tezahürüdür

KEND ÖZ TOPRAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ

Cumhurbakan Aliyev Ermenistan igal ettii topraklarmza yasa d ekilde yerlemeye çalyor. Kendi öz topraklarmz savunuyoruz. Karaba bizimdir, Karaba Azerbaycandr ifadelerini kulland.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLII:

Azerbaycan Savunma Bakanl hain saldr sonras Ermenistana kar operasyon balattn duyurdu. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattnda, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleim birimlerine ate açmas üzerine çatmalar balad. Azerbaycan Savunma Bakanl hain saldr sonras Ermenistana kar operasyon balattn duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanl yapt yazl açklamada Azerbaycan Ordusu birlikleri Terter-Adam, Fizuli-Cebrayil istikametinde ve Murovda dalk bölgesi istikametinde Ermeni birliklerinin igali altnda bulunan önemli tepelere kar operasyon balatmtr. Roket, topçu birlikleri ve hava birlikleri düman komuta noktalarna kar saldrya geçmitir. Ermeni birliklere ait çok askeri teçhizat ve askeri tesisi yok edilmitir. Cephe hattnn tamam boyunca iddetli çatmalar yaanmaktadr. denildi.

Ana Sayfaya Git