Ermenistan insanlık suçu işliyor

Dışişleri Bakanlığı: Saldırılar, Ermenistan'ın insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir

Haberler 05.10.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanlndan, Ermenistann, Azerbaycann Gence ehrine yönelik saldrlarnn Ermenistann içine dütüü çaresizliin ve insanlk suçu ilemekten geri kalmayacann göstergesi olduu bildirildi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, igal altnda tuttuu Azerbaycan topraklarnda yenilgiyle yüzleen Ermenistann, bata Cenevre Sözlemeleri olmak üzere insancl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, igali nedeniyle çatmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleim alanlarna saldrd belirtildi.

Açklamada, Azerbaycann ikinci büyük kenti Gencede sivil halk hedef alan bugünkü saldrlar, Ermenistann hukuk tanmaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldrlar knyoruz. ifadelerine yer verildi.

AZERBAYCANIN TUTUMUNU DESTEKLYORUZ

Açklamada, unlar kaydedildi:

Bu saldrlar, Ermenistann içine dütüü çaresizliin ve yasa d igalini sürdürmek için insanlk suçu ilemekten geri kalmayacann göstergesidir. Batan beri söylediimiz üzere Ermenistan, bölgedeki bar ve istikrarn önündeki en büyük engeldir.

Ermenistann provokasyonuna gelmeyeceini, uluslararas hukuktan doan meru müdafaa hakkn uluslararas tannm snrlar içinde kullandn ve sivil halka zarar gelmemesi için mümkün olan tüm gayreti göstermekte olduunu beyan eden Azerbaycann bu tutumunu destekliyoruz.

Azerbaycan Savunma Bakanlnn açklamasnda, Ermeni askeri gruplarn, Azerbaycandaki ehir ve köylere yönelik saldrlarn sürdürdüü aktarlarak, Ermeni askeri gruplar, Gence ehrini, Karabada ise Fuzuli bölgesini, Adam ve Terter köylerini topçu ve roket atlaryla bombalyor. Genceye yönelik saldrlar, Ermenistan topraklarndan yaplmtr. ifadelerine yer verilmiti.

Ana Sayfaya Git