Esad, Fransa'ya iade etti

ABD,Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransa'nın geri almakla tehdit ettiği onur nişanını (Legion d'honneur) kendi isteğiyle iade etti. Esad, "ABD'nin kölesi olan bir ülkenin onur nişanını tutmayacağını" belirtti.

Haberler 21.04.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Dileri Bakanl, Suriye Devlet Bakan Esadn 2001 ylnda dönemin Fransa Cumhurbakan Jacques Chiracn kendisine verdii onur niann geri verdiini duyurdu.

Bakanlk açklamasnda Fransann en yüksek düzeyli nian olan Legion dhonneurun Suriyede Bat Avrupa ülkelerini temsil eden Romanya Büyükelçilii vastasyla geri gönderildiimi belirtti.

Bakanlk kararn Fransann 14 Nisanda Suriye hükümetine ait hedeflere yaplan saldrya katlmas nedeniyle alndn vurgulayarak, ABDnin emirlerini takip eden bir ülkenin niann elde tutmann Suriyeyi onurlandrmad ifade edildi.

TERÖRSTLER DESTEKLEYEN ABDNN TAKPçS OLAN KÖLE ÜLKE

Açklamada Teröristleri destekleyen ABDnin takipçisi olan bir köle ülkeye ait nian takmak Devlet Bakan Esad için bir onur deil dendi.

KOLONYALZM VE KÖLELK DÖNEM SONA ERD

inhua haber ajansnn aktardna göre Esadn ofisinden yaplan açklamada da Kolonyalizm ve kölelik dönemi sona erdi. 7 yldr terörizmle mücadele eden Suriye ordusu tarafndan desteklenen Suriyeliler, çocukça ve umursamaz politikalarla terörize edilemeyecek ifadelerine yer veridi.

Bu hafta banda Dumada gerçekletii öne sürülen kimyasal saldr sonras Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron, Esada verilen onur nianna yönelik disiplin ilemi balatldn teyit etmiti.

Fransann en yüksek düzeydeki devlet nian Legion dhonneur 1802 ylnda Napolyon Bonapart tarafndan verilmeye baland. Bugüne kadar yaklak 93 bin kiiye takdim edildi.

Ana Sayfaya Git