Esad rejimi bombardımana başladı!

Suriye'de, ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı "gerginliği azaltma bölgesi" sınırları içindeki Türkmendağı'nın tamamını ele geçirmek isteyen Beşar Esad rejimi ve destekçileri, bölgeye yönelik yoğun saldırılar başlattı.

Haberler 12.08.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esad rejimi ve destekçileri ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra illerinde hakimiyeti saladktan sonra Lazkiyeli Türkmenlerin yaad Türkmenda bölgesinin hakimiyetini tümüyle salamak için harekete geçti.

Türkmenda bölgesinde Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki iki hatta piyade ve topçu saldrlar düzenleyen rejiminin bölgeye askeri yna sürüyor.

dlibdeki AA muhabirinin bildirdiine göre, rejim güçlerinin topçu birlikleri gerginlii azaltma bölgesi snrlar içindeki Türkmendan ele geçirmek için dün gece muhaliflerin cephe hattna youn saldrlar gerçekletirdi.

Esd rejimi ve destekçisi rann komutasndaki yabanc terörist gruplar ile ban terörist Mihraç Uraln çektii THKP-Acilciler grubu bir aydr cephe hattnda keif devriyesi, askeri ynak ve yer tespiti amaçl top atlar düzenliyordu.

Muhalif kaynaklara göre, Türkmendann dousunda dlib iline uzanan hattaki Ubin ve Naciye bölgelerine saldr düzenleyen rejim ve destekçileri, ilk etapta bu hatt keserek Türkmendan kuatmay planlyor.

dlib-Lazkiye geçi güzergahnda bulunduu için önem tayan Türkmendann dümesi halinde, Lazkiyenin tümü rejimin kontrolüne girecek.

Öte yandan, rejim güçleri dün Türkmenann dousunda dlib iline bal Zuayniyye ve Tuffahiyye köyleri ile Bidama beldesine kara ve hava saldrlar düzenledi.

TÜRKMENDAINDAK SON DURUM

Rejim, 2015in son aylarnda Rusyann hava desteiyle Türkmendann yüzde 85ini ele geçirmiti. Bölgede yaayan 20 bin civarnda Türkmen ve Arap, Türkiyeye göç etmek zorunda kalmt.

Türkmendanda muhaliflerin elinde çümeren, Kelez, sapnar, Sallur, Yamad, Karamanl köyleri ile Zeytincik, Ciptoroz, Kalaba çiftlikleri bulunuyor.

Lazkiye ilinin kuzeyindeki Türkmenda, Astana süreci garantörleri Türkiye, ran ve Rusyann Mays 2017de oluturduu dlib ve komu illerde çatmalarn youn olduu alanlar kapsayan gerginlii azaltma bölgesi içinde yer alyor.

Ana Sayfaya Git