Esad sahada!

Esad: Bazılarının dayatmaya çalıştığı demografik dönüşümü ve işgali durduracağız.

Haberler 24.10.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soçide Erdoan ile yaplan zirvenin ardndan Putin ile telefonda görüen Esad, Suriyenin her kar topranda igale kar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Soçide Cumhurbakan Tayyip Erdoan ile yaplan ve uzla çkan zirvenin ardndan Suriye Devlet Bakan Bear Esad ile telefonda görütü. ki lider, Suriyenin kuzeyine ilikin karlkl deerlendirmelerde bulundu.

Telefon görümesi srasnda Putinin, Suriyenin toprak bütünlüü ve egemenliine vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasndaki anlamann, terörizmin tüm biçimlerine ve Suriye topraklarndaki ayrlkç planlara kar olduunu ifade etti.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansnn (SANA) iki lider arasndaki görümeye ilikin geçtii habere göre, Esad ise, Suriye topraklarnn herhangi bir isim veya bahaneyle igal edilmesini kabul etmeyeceklerinin ve buna kar mücadele edeceklerinin altn çizdi.

BAZILARININ DAYATTII DEMOKRAFK DÖNÜÜME ZN VERMEYECEZ

Esadn ayrca Bazlarnn dayatmaya çalt herhangi bir demografik dönüüm giriimini durduracaklarn belirterek, bunun için bölge halknn yerlerine dönmesine vurgu yapt. Suriye Devlet Bakan, ülkesinin her kar topra için meru yollarla terör ve igale kar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

çAVUOLU SURYENN KUZEY çN ARAPLAR OLACAK DEMT

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Suriyenin kuzeyine yönelik Rusya ile varlan mutabakata ilikin bugün yapt açklamada Buralarda nüfusun çounluu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak demiti.

Erdoan da Birlemi Milletlerin 74. Genel Kurulunda anlatt Güvenli Bölge plannda, Suriyenin kuzeyinde 140 köy kuracaklarn, 30 bin nüfuslu yerleim alan yaplarak, 200 bin konut ina edeceklerini açklamt.

Ana Sayfaya Git