Esad Suriyelilere çağrı yaptı: Ülkenize dönün!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla savaş ve terör eylemleri nedeniyle Suriye'den ayrılan kişilerin ülkelerine dönmelerini talep etti.

Haberler 05.07.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye hükümeti, yapt açklamayla sava ve terör eylemleri nedeniyle Suriyeden ayrlan kiilerin ülkeleri geri dönmeleri, ülkenin terörden temizlendii çarsnda bulundu.

Avrupa Birlii (AB), Suriyede Bear Esad rejimi ve destekçilerinin ülkenin güneyindeki Deraya yönelik saldrlarnn giderek arttna dikkati çekerek Bu saldrlar, uluslararas hukuk ve uluslararas insancl hukukunun açk ihlalleridir. açklamasnda bulundu.

AB Dileri ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Federica Mogherininin ofisinden yaplan yazl açklamada, Esad rejimi ve destekçilerinin Deraya yönelik hava saldrlarn younlatrd, saldrlarn bölgedeki 270 bin sivili zorla yerinden ettii belirtildi.

Saldrlarda salk çalalarnn hayatn kaybettii, aralarnda salk merkezlerinin de bulunduu önemli merkezlerin ve alt yapnn tahrip edildii kaydedildi.

SURYELLERE çARI YAPTI

Bu saldrlar, uluslararas hukuk ve uluslararas insancl hukukun açk ihlalleridir. vurgusu yaplan açklamada, saldrlarn ayn zamanda BM öncülüünde yürütülen siyasi müzakerelere büyük zarar verdii ifade edildi.

AB, çatmalarn acilen durdurulmas, gerginlii azaltma bölgeleriyle ilgili anlamaya sayg gösterilmesi ve Suriye halkna insani yardm ulatrlmas çarsnda bulundu.

Rejim güçleri ve destekçisi ran, 20 Haziranda ülkenin güneybatsndaki Derada askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için Rusyann hava desteiyle askeri operasyon balatmt. Saldrlarda 200den fazla sivil öldü.

Suriyenin güneybatsndaki Dera ve Kuneytra, Astana süreci garantörleri Türkiye, ran ve Rusyann Mays 2017de oluturduu 4 gerginlii azaltma bölgesi içinde yer alyordu. Rusya, ABD ve Ürdün, 2 ay sonra Dera ve Kuneytray özel bir anlama kapsamna almt. Ancak ABD bölgede destekledii muhaliflere yardmlarn kesmi ve rejim güçlerinin saldrlar karsnda yardmda bulunmamt.

Ana Sayfaya Git