Esad: Türkiye'yi Suriye'ye ABD gönderdi

Suriye Devlet Başkanı 'Türkiye'yi, Suriye'ye gönderenin ABD olduğunu' söyledi

Haberler 27.06.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusyada yayn yapan NTV televizyonuna röportaj veren Suriye Devlet Bakan Bear Esad, ülkesindeki krizin ABD, Fransa ve ngilterede planlandn belirtip, Uydu devletler Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ise deyim yerindeyse beklenmedik bir devrim için gereken koullar yaratamadklarnda finansal destek vermeye baladlar. Biz bunu kontrol edemedik dedi.

KUZEY BÖLGELERMZDEK GAL K YOLLA DURDURACAIZ

Esada ABD ve Türkiye arasndaki uzlann sonucu olarak Suriyenin kuzeyinde yaanan igali nasl durduraca soruldu.

Esad, ki yol seçtik. Birincisi ve en önemlisi atekes ve bunu baardk. Bu yolla birçok bölgeyi normal yaama geri döndürdük. kinci yol ise, teslim olmayan ve atekese uymayan teröristlere saldr düzenlemek. Onlarla mücadele edeceiz ve kontrolü güç kullanarak ele geçireceiz. Elbette bu bizim için en iyi seçenek deil ancak ülkede kontrolü salamann tek yöntemi yantn verdi.

ABD, TÜRKYE DAHL HER EY KONTROL EDYOR

NTV muhabirinin Ancak Suriyeyi kendi aralarnda bölüüyorlar gibi görünüyor. Demek istediim, ABDliler ve Türkler Suriyenin kuzeyini kontrol ettikleri bir bölge olarak görüyor sözleri üzerine Esad, açklamasna öyle devam etti:

nanmayn. ABD, Türkiye dahil her eyi kontrol ediyor. Türkiyeyi ABD yönlendiriyor. (Cumhurbakan Recep Tayyip) Erdoan 5 yl önce Suriyeyi igal etmek istediinde, ABD, Türkiyeyi engelledi. Neden? çünkü o srada teröristler galip durumdayd, giderek daha fazla noktay ele geçiriyordu. Erdoana neden ihtiyaçlar olacaktr ki? Ancak teröristler geri çekilmeye baladnda, Erdoana Artk müdahale edebilirsin çünkü iler Suriye, Rusya, ran ve teröristlerle savaan dier gruplarn lehine ilerliyor dedi. Bu nedenle yeniden kaos yaratmak için müdahale etmenin daha iyi olacan söylediler. Bu bölgelerin tamam, bir bakasnn deil, sadece ABDnin kontrolünde.

Ana Sayfaya Git