Esed rejimi İdlib'de okulu vurdu

Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki bir okula düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 2 öğrenci hayatını kaybetti, 5 öğrenci yaralandı

Haberler 27.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplarn dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içinde bulunan eyh dris köyündeki okula düzenledii havan topu saldrlarnda ilk belirlemelere göre 2 örenci yaamn yitirdi, 5 örenci yaraland.

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, sabah saatlerinde dlibin güneydousunda Serakib ilçesine bal eyh dris köyündeki bir ilköretim okuluna havan topu saldrs düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan alnan bilgiye göre, saldrda 2 örenci hayatn kaybetti, 5 örenci yaraland.

Ölü saysnn artmasndan endie ediliyor.

OKULU VURDULAR

Rejim ve destekçileri, dlibin Han eyhun ilçesine ve Temaniye beldesi ile eyh dris köyüne, Hamada Kefer Zita ve Latamine ilçesi ile Lahaya, El Huveyiz ve El eria köyüne sabah saatlerinden itibaren havan topu saldrlar düzenliyor.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere bu yl bandan itibaren yaptklar hava ve kara saldrlarnda en az 175 sivil hayatn kaybetti, 480den fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git