Esed rejimi İdlib'e saldırıyor

SURİYE'nin İdlib kentine Esad rejimine ait topçu birlikleri saldırı düzenledi. Saldırıda 5 sivil öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Haberler 20.02.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki Bear Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki yerleimlere düzenledii topçu saldrlarnda 5 sivil hayatn kaybetti, en az 6 sivil yaraland.

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki Han eyhun ve Marratinnuman ilçesi, Habit, Der el aki ve Tel Mennis köyleri ile Hama ilinin kuzey krsalndaki Madik Kalesi çevresi, eria, Huveyz ile Havice köylerine topçu saldrlar düzenledi.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, rejim güçlerinin yüz binlerce sivilin yaad dlibin en büyük sivil yerleimlerine sistematik saldrlar düzenlemeye devam ettiini söyledi.

Esed rejimi dlibe saldryor

Hac Yusuf, Rejim güçlerinin, Han eyhun ilçesine düzenledii saldrda 5 sivil yaamn yitirdi, 6dan fazla sivil yaraland. dedi.

Rejim güçlerinin, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine bu yln bandan itibaren düzenledii hava ve kara saldrlarnda 68 sivil hayatn kaybetti, 260dan fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna ara vermedi. Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakatn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git