Esed rejimi Beyaz Baretliler'in tahliyesine izin vermedi

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi, ülkenin güneyindeki tahliyeler sırasında Sivil Savunma çalışanları ve ailelerinin çıkışına izin vermedi

Haberler 23.07.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BM, ekip ve ailelerinin srail igalindeki Golan Tepeleri üzerinden Ürdüne geçiini salad

Bear Esed rejimi, youn saldrlarla ele geçirdii Kuneytradaki tahliyeler srasnda Beyaz Baretliler olarak bilinen Sivil Savunma ekipleri ve ailelerinin geçiini engelledi.

Sivil Savunma Müdürü Riyad Salihten alnan bilgiye göre, rejim bölgeyi ele geçirdikten sonra SuriyeÜrdün snr hattndaki ekipler ve ailelerinin dlibe tahliyesine izin vermedi.

Salih, Bunun üzerine Birlemi Milletler (BM) ile iletiime geçtik. Böylece onlarn güvenlii için (srail igalindeki Suriye topra) Golan Tepeleri üzerinden Ürdüne geçilerini saladk. dedi.

Rejim ve destekçileri, 20 Haziranda Rusyann hava desteiyle ülkenin güneyindeki Deraya operasyon balatmt. Rusya ve askeri muhalifler, 6 Temmuzda, Derada kalc atekes ve tahliye anlamas üzerinde uzla salamt. Deradan ilk tahliye konvoyu 15 Temmuzda dlibe hareket etmiti.

ESED REJM ZN VERMED

Derann büyük bölümünü ele geçiren rejim güçleri, geçen hafta banda srail snr hattna yönelmiti. Kuneytradaki askeri muhalifler, rejim güçlerinin bölgedeki sivil yerleimlere youn saldrlar sonucu önceki gün atekes ve tahliye anlamasn kabul etmek zorunda kalmt. Kuneytradan sivil ve muhalifleri tayan ilk konvoy dün dlibe varmt. Tahliyelerin sürmesi bekleniyor.

Beyaz Baretliler (White Helmets) olarak dünyaca bilinen kurtarma gönüllüleri, Türkiyede 2013de AKUT tarafndan eitilmiti. ç savata on binlerce insan kurtaran Beyaz Baretliler, aralarnda kadnlarn da bulunduu 3 bin civarnda kiiyle çalmalarn sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin yan sra ölenlerin cenazeleriyle ilgilenen yardm örgütü, saldrlardan sonra hayatta kalanlara insani destek salyor.

Ana Sayfaya Git