Esed rejimi Doğu Guta'yı harabeye çevirdi

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesinin Haresta ilçesine düzenlediği saldırılar kenti yerle bir etti

Haberler 18.02.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi yaklak 5 yldr abluka altnda tuttuu Dou Gutann Haresta ilçesini youn hava ve kara saldrlaryla yerle bir ederken, bölge sakinleri hayatlarn umut, sabr ve korku içerisinde sürdürüyor.

Bakent amn dousundaki Dou Guta, yaklak 5 yldr Esed rejiminin ve destekçilerinin abluka altnda bulunuyor.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgeye rejim ve destekçilerinin youn hava ve kara saldrlar aralksz sürüyor.

Dou Gutann ilçelerinden Haresta 14 Kasm 2017den bu yana iddetli saldrlarn hedefi oluyor.

Yüzlerce aile youn bombardmanlar yüzünden nispeten daha sakin ve güvenli bölgelere göç etse de, gidecek bir yerleri olmayanlar snaklarda hayatlar sürdürüyor.

Rejim güçleri düzenledii saldrlara ilikin teröristlere ait bölgeleri hedef aldn ileri sürse de ilçeden gelen fotoraf ve görüntüler bombardmanlarn sivilleri hedef aldn açkça ortaya koyuyor.

Fotoraf karelerinde, ilçedeki evlerin kullanlamaz hale geldii, sokaklarda çok az sayda sivilin olduu görünüyor.

Havalarn yamurlu olmas nedeniyle saldrlarn ksa süreliine durmasn frsata çeviren baz çocuklarn yklan sokaklar arasnda oyun oynayarak veya dolaarak savan minik bedenlerinde brakt ar acy bir an olsun unutmaya çalt, baz çocuklarn da evlerine yiyecek götürdüü görülüyor.

Dou Gutal çocuklar saldrlarn bir an önce son bularak okullarna güvenli ekilde gidecekleri günlerin hayalini kuruyor.

Harabeye dönen ilçedeki siviller yaadklar aclara ramen hayatlarnn geri kalann rejimin bomba sesleri ve ölüm haberleri arasndan sürdürmeye devam ediyor.

- 2 bin 700 aile snaklarda yayor

Haresta lçesi Yerel Meclis Bakan Husam Beyruti AA muhabirine yapt açklamada, Rejim güçleri son 3 ay içerisinde muhaliflere kaptrd bölgelerin intikamn ilçedeki sivilleri bombalayarak alyor. Rejimle baz askeri noktalar ilçemize çok yakn, dolaysyla sürekli hedef alnyoruz. dedi.

Beyruti, Rejim güçleri Harestay ar silahlarla bombalayarak yerle bir etti. lçede 2 bin 700 aile saldrlar yüzünden snak ve bodrumlarda kalyor. diye konutu.

Snaklarda kalan ailelerin zor durumda olduklarna iaret eden Beyruti, çok sayda ailenin yardm alamadn ve salk hizmetlerini salamakta sorunlar yaadklarn belirtti.

Beyruti, saldrlar sonucu çok sayda ailenin kenti terk ettiini kaydederek, 3 ay önce ilçede 3 bin 900 aile yayordu, yaklak bin 200 aile iç bölgelere göç etmek zorunda kald. ifadesini kulland.

- Yaklak 3 ayda 166 sivil can verdi

Beyruti lçe Yerel Meclisinin 14 Kasm 2017- 7 ubat 2018 dönemi raporuna göre, söz konusu sürede rejimin saldrlar nedeniyle 13ü çocuk 166 sivilin yaamn yitirdi. Raporda, snaklarda yaklak 10 bin 800 kiinin yaad bilgisi paylald.

Haresta ilçesi Dou Gutanin dier ilçe ve beldeleri gibi rejimin 5 yldr ablukas altnda bulunuyor.

Rejim güçleri 14 Kasmdan itibaren Dou Guta gerginlii azaltma bölgesini youn ekilde bombalamaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git