Esed rejimi Halepli çocukları okulsuz bıraktı

Suriye rejimi ordusu ile rejim yanlısı yabancı terörist gruplarca bir yıl önce hava saldırıları düzenlenen Halep'in Hanel Asel bölgesindeki bir okulun bombalanmasıyla Halepli çocukları okulsuz kaldı.

Haberler 18.12.2016 - 13:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivillerin hedef alnd ve büyük bir insanlk dramnn yaand Suriyede, rejim ordusu ve terörist gruplar, kamusal alanlar da vuruyor.

Halepin batsnda yer alan Hanel Asel bölgesindeki bir okulu geçen yl vuran rejim ve ona bal terörist gruplar, 400 örencinin eitim gördüü okulu kullanlamaz hale getirdi.

Okulda çok sayda çocuun ölümüne ve yaralanmasna neden olan güçler, yüzlerce Halepli çocuu da eitimsiz brakt.

Bölgede yaayan Suriyeli Ahmet Hasen El Ahmet (32), AA muhabirine yapt açklamada, mahallelerindeki okulun geçen sene Rusya, ran ve Esed yönetimine bal sava uçaklarnca bombalarla yerle bir edildiini söyledi.

Saldrlarn ardndan okulun eitim verilemez hale geldiini anlatan El Ahmet, öyle dedi:

Herkes can güvenliinden üphe eder durumda. Onlarca çocuun öldüü bu okul da ayn durumda. Bu bölgede artk insanlar yaamaz oldu. Ailesini alan herkes ya baka yerlere göç etti ya da yurt dna gitti. Yönetim cahil bir nesil yetitirmek istiyor. Kimsenin eitim almasn istemiyorlar. Biz çocuklarmzn eitimi için elimizden geleni yaptk. Fakat yönetim bunu sindiremedi ve tüm okullarmz, medreselerimizi bombardmana maruz brakt. urada görmü olduunuz okulda birçok çocuun hayali ykld, eitimsiz brakld.

- Bo sralar, paramparça olmu tahtalar...

Amcasnn kzn okula düzenlenen saldrda kaybeden brahim Miço da rejim güçlerinin buray varil bombasyla vurduunu ve birçok örencinin eitim gördüü okulda hayatn kaybettiini belirtti.

Miço, saldrlarla ilgili, Hayatn kaybedenler arasnda benim amacamn kz da bulunuyordu. Evim okulun yannda bulunduu için evim de çok zarar gördü. Eitim yuvalarn vurmak, çocuklarn geleceini karartmaktr. Baka bir açklamas yok. Burada artk bo sralar, paramparça olmu tahtalardan geriye birey kalmad. sterdik ki çocuklarmz okusun, eitimlerini tamamlasn ama Rusya, ran ve Esed bunu engelledi. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git