Esed rejimi İdlib'e saldırılarını sürdürüyor

Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında bir sivil öldü, 14 sivil yaralandı.

Haberler 04.10.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejiminin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine saldrlarnda bir sivil öldü, 14 sivil yaraland. Rejim, bir salk merkezini de hedef ald.

Esed rejimi, sabah saatlerinden bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine hava ve kara saldrlar düzenliyor.

Rejim, Kebbine bölgesine havadan, dlibin güney krsalndaki Maaretinuman ve Kefrenbil ilçelerine, Kensafra beldesine, Kefer Avid, Sfuhen, Fuleyfil ve Baarbo köylerine karadan saldrd.

Sivil Savunma kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Baarbo köyünde bir sivil öldü, yedi sivil yaraland.

Maaretinumandaki bir salk merkezinin hedef alnmas sonucunda ise biri salk personeli olmak üzere yedi sivil yaraland. Böylece bugünkü saldrlarda yaralananlarn says 14e ulat.

Esed rejimi dlibe saldrlarn sürdürüyor

Türkiye ve Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise 1 milyon 42 bine ulat.

Geçen aylarda destekçilerinin yardmyla dlibin güneyindeki birçok yerleimi ele geçiren rejim, imdi ise bölgenin güneybatsndaki Kebbine bölgesini ele geçirmeye çalyor. Rejim, Kebbineyi ele geçirmesi halinde, Hama-dlib-Lazkiyenin kesiiminde üstünlük salayacak, Türkmendana hakim olacak.

Ana Sayfaya Git