Esed rejimi okul ve hastaneyi vurdu

Esed rejimine ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırılarında ilk belirlemelere en az 3'ü çocuk 9 sivil yaşamını yitirdi.

Haberler 11.07.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki Bear Esed rejimine ait sava uçaklarnn dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki sivil yerleimlere düzenledii saldrlarda en az 3ü çocuk 9 sivil yaamn yitirdi, 12 sivil yaraland.

Esed rejimi ordusu ve ran destekli yabanc teröristlerden oluan rejim güçleri, sabah saatlerinden itibaren dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki Cisir e Suur, Serakib, Eriha ilçeleri ile Babolin, Rub el Cuz, Bsida ve Merdih köylerine hava ve kara saldrs yapt.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Esed rejimine ait sava uçaklarnn saldrlarnda ilk belirlemelere göre en az 3ü çocuk 9 sivil hayatn kaybetti,12 sivil yaraland.

Sivil Savunma ekipleri enkaz altnda arama kurtarma çalmalarna devam ederken, saldrlarn sürmesiyle ölü ve yaral saysnn artmasndan endie ediliyor.

Öte yandan rejim güçleri dlibin batsndaki Cisir e Suur ilçesinde bir hastane ve Eriha ilçesinde bir okula hava saldrs düzenledi.

Söz konusu saldrlarla ilgili ölü ve yaral bilgisi henüz bulunmuyor.

Ana Sayfaya Git