Esed rejimi onlarca sivili öldürdü

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, muhaliflerin kontrolündeki alanlara hava saldırılarını yoğunlaştırırken, son iki günde onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberler 07.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed güçlerinin saldrlar bakent am ve çevresinde younlayor. Rejime ait sava uçaklar, özellikle amn dousundaki Kabun, Tirin, Berze ile Dou Gutann Haresta, Duma, Sakba, Arbin bölgelerini hedef alyor.

Kabun, Tirin ve Berze, 4 yldr ablukada tutulan Dou Gutann d dünyaya açlan kaplar niteliinde.

Dou Gutadaki muhalifler ve siviller, söz konusu üç bölgeye kazdklar tünellerle ihtiyaçlarn kstl ekilde karlayabiliyor.

Rejimin son hamlesinin Dou Gutadaki kuatmay güçlendirmeyi amaçlad belirtiliyor.

- Rejim güçleri, dlib, Humus, Hama ve Halep krsaln da hedef alyor

Türkiye snrndaki dlib ilinde ise 20den fazla sivil youn hava saldrlarndan zarar gördü. Ölü ve yaral says henüz bilinmiyor.

Kurtarma faaliyetleri srasnda yeniden vurulan bölgede sivil savunma ekiplerinin de yaraland ifade ediliyor.

dlibde Sermaniye, tebrak, Cisru uur ve çevresi, Han eyhun, Serakib, Tel As ve Kefer Caris, Hamada Latavne, Tayyibetül mam, Latmin, Lahaya, Tel Havva, Akreb ve Harap Nefse bölgeleri hedef alnyor.

Rejim güçleri, Halepte ise Anadan, Hreytan, Hayyan, Han el-Asel, Raidin ve Han Tumana saldrlar düzenliyor.

Suriye nsan Haklar A (SNHR), dün gece geç saatlerde yapt yazl açklamada son iki günde öldürülen sivillerin saysnn 42ye ulatn bildirdi.

Humusun kuatma altndaki Vaer semti de bugün öle saatlerinde rejim uçaklar tarafndan bombaland, saldrda 2 sivil hayatn kaybetti.

Suriyede Rusya ve Türkiye garantörlüünde, 30 Aralk 2016da atekes ilan edilmiti. Türkiyenin garantör olduu muhalif gruplar, atekese uyarken, rejim güçleri ve destekçisi yabanc terörist gruplar, ihlallerini sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git