Esed rejimi tarlada çalışan çocukları hedef aldı

Esed rejimi birliklerinin Hama iline bağlı Lahaya köyüne düzenlediği topçu saldırısında tarlada çalışan 3 çocuk öldü

Haberler 15.07.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimine bal topçu birliklerinin Hama ilinde muhaliflerin kontrolündeki tarm arazilerinde çalanlara düzenledii saldrlarda 3 çocuk hayatn kaybetti, 2si ar yaraland.

Hamadaki AA muhabirlerinin bildirdiine göre, Esed rejimi, Hama iline bal Kefer Zita, Latamne beldeleri ile Lahaya köyüne sabah saatlerinde topçu saldrlar gerçekletirdi.

Sivil Savunmann (Beyaz Baretliler) Hamadaki genel merkezinin sosyal medya hesaplarndan yaplan açklamada, rejimin topçu birliklerinin sabah saatlerinde Lahaya köyündeki tarm arazilerinde yetien kapari çiçeini toplayanlar hedef ald ve saldrda 3 çocuun yaamn yitirdii, 2sinin de yaraland belirtildi.

TARLADA çALIANLARI HEDEF ALDI

Rejimin saldrlarna maruz kalan söz konusu bölgeler, dlib gerginlii azaltma bölgeleri snrlar içerisinde yer alyor.

Sivil Savunma kaynaklarna göre, Esed ve destekçilerinin dlib ve Hama illerinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleimlere, bugünkü olayla, son bir haftada gerçekletirdii hava ve kara saldrlarnda 13 sivil hayatn kaybetti, en az 41 sivil yaraland.

Suriyenin kuzeybatsnda, askeri muhalifler ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki dlib ve çevresindeki bölgeler, 45 Mays 2017deki Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti.

Ana Sayfaya Git