Esed rejimi Türkmendağı'nı vuruyor

Suriye'de, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Lazkiye ilinin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde kalan Türkmendağı bölgesini vuruyor.

Haberler 14.03.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkmendann yan sra, ayn bölgedeki Cebel Ekrad (Kürtda) ve Cisir E uur ilçesine bal Naciyye ve Merand köyleri ile Bdama beldesi de hedef alnyor.

Esed rejimi 2015in son aylarnda Rusyann hava desteiyle Türkmendann yüzde 85i ele geçirmiti. Bölgede yaayan 20 bin civarnda Türkmen ve Arap, Türkiye göç etmek zorunda kalmt. Türkmendanda muhaliflerin elinde çümeren, Kelez, sapnar, Sallur, Yamad, Karamanl köyleri ile Zeytincik, Ciptoroz, Kalaba çiftlikleri bulunuyor.

TÜRKMEN DAINA SALDIRI

Önceki gece rejim güçleri, dlibin güneyindeki Temaniyede beyaz fosfor bombas kullanm, sonrasnda Halepin bat krsalndaki Hreytan, Anadan ve Kefer Hamra bölgelerindeki sivil yerleimlere kara saldrs düzenlemiti.

Birkaç saat sonra muhaliflere ait gözlemevinin Rusyaya ait olduunu bildirdii uçaklar, Serakib ilçesinin krsalnda yer alan bir çadrkenti vurmu, 2 sivil ölmü, 19 sivil yaralanmt.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere bu yln bandan itibaren düzenledikleri hava ve kara saldrlarnda en az 126 sivil hayatn kaybetti, 380den fazla sivil yaraland. Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamas çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git