Esed rejiminden İdlib'e yoğun saldırılar

Esed rejimi İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimler ve askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırdı.

Haberler 02.10.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki sivil yerleimlere ve askeri muhaliflerin cephe hatlarna youn hava ve kara saldrlar düzenledi.

Esed rejiminin topçu birlikleri, dlibin güneyindeki Baarbo, Um Es Seyr, Maarethrme, Rekaya, Tuh, ve Hi köylerine kara saldrs düzenledi.

Dier yandan rejimin sava uçaklar, Lazkiyenin kuzeybat krsalndaki Kebbine bölgesinde askeri muhaliflerin cephe hattna helikopterlerle saldrd.

dlibe youn saldrlar

Muhaliflere bal uçak gözlemevi görevlileri yapt açklamada, Rejim, en az 10 helikopterle Lazkiyenin Kebbine ekseninde cephe hatlarna varil bombal saldr düzenliyor. bilgisini paylat.

Saldrlarla ilgili ölü ve yaral bilgisi bulunmuyor.

Türkiye ve Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise 1 milyon 42 bine ulat.

Ana Sayfaya Git