Esed rejiminin İdlib'e saldırıları sürüyor

Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne düzenlediği yoğun topçu saldırılarında 1 sivil yaşamını yitirirdi, 4 sivil yaralandı.

Haberler 20.03.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplarn Suriyenin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki sivil yerleimlere düzenledii saldrlarda 1 sivil yaamn yitirdi, 4 sivil yaraland.

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, gün içinde dlibin Han eyhun ilçesine, Tuh beldesine ve Babolin köyüne, Hamann batsndaki Haviz, Havice ve Beyt El Eas köylerine youn top saldrs düzenledi.

Sivil Savunma kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Hamann bat kasabasnda Haviz köyünde düzenlenen saldrda 1 sivil yaamn yitirdi, 4 sivil yaraland.

dlibe saldrlar sürüyor

Rejim ve destekçilerinin, Haviz köyü ve çevresine dün gece geç saatlerde balatt ve gün içinde devam eden saldrlarda 500den fazla topçu at yapt örenildi.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere bu yl bandan itibaren yaptklar hava ve kara saldrlarnda en az 144 sivil hayatn kaybetti, 435den fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamas çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor. Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git