Esed rejiminin saldırıları 3 can daha aldı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerinin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içerisindeki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırıda 3 sivil yaşamını yitirdi, 16 sivil yaralandı.

Haberler 08.04.2019 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede rejim ordusu ve ran destekli yabanc terörist gruplardan oluan rejim güçleri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki dlib ilinin Marretinnuman, Serakib ve Kefrenbil ilçeleri ile Marrethrme ve Tel Mennis köylerine, Hama ilinin Kefer Zita ilçesi ile Gab Ovasndaki El Haviz, El Huveyce, El eria ve Madik Kalesi beldelerine roket saldrs düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan alnan bilgiye göre, dlibin güneyinde yer alan Serakib ilçesinde 3 sivil yaamn yitirdi,16 sivil yaraland.

Ölü saysnn yükselmesinden endie ediliyor

Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalmalarna devam ediyor. Ölü saysnn yükselmesinden endie ediliyor.

Esed rejimi, ran destekli terörist gruplar ve Rusyann mart ayndaki saldrlarnda dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde toplam 135 sivil hayatn kaybetmiti.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasnda söz konusu bölgedeki atekesi salamlatrmak için 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git