Esed vahşeti

Esed rejiminin saldırısında bacaklarını kaybeden çocuk yardım bekliyor.

Haberler 31.07.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejiminin dlibe yönelik saldrlarnda geçen yl iki bacan ve kardeini kaybeden Taha Süleyman, yeniden yürüyebilmek için protez bacak yardm bekliyor.

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ilinin Maarratunnuman ilçesinde yaarken geçen yl Esed rejiminin hava saldrsnda kardeini ve iki bacan kaybeden 14 yandaki Süleyman, Maarratunnumana saldrlarn artmasyla dlibin Kille köyüne yerletikten bir süre sonra ailesiyle Frat Kalkan Harekatyla terörden arndrlan Baba göç etmek zorunda kald.

Baba yerletikten sonra babasn kalp krizi sonucu kaybeden Süleyman, aabeyinin yardmyla ihtiyaçlarn gideriyor.

Günün büyük bölümünü evde geçiren Süleyman, protez bacaklarla yürümek istiyor.

Süleyman, AA muhabirine yapt açklamada, Ayaklarm kaybettiim gün Esed rejiminin saldrlar çok iddetliydi, uçak sesini duydum, baylmm gözlerimi açtmda hastanedeydim. Annemi ve kardelerimi görünce ayaa kalmak istedim. Annemi görmek istediimde ayaa kalkmak istedim ancak yapamadm. Ayaklarmn kesildiini ve bir kardeimin saldrda hayatn kaybettii söylediler. diye konutu.

Ayaklarnn varln hala hissettiini, hareket ettirmeye çaltn ancak yapamadn dile getiren Süleyman, Bazen ailem, arkadalarm çaryor kalkp yanlarna gitmek istiyorum ama yapamyorum. Tekerlekli sandalyemi yürütmek için yanmda daima birilerinin olmas gerekiyor. dedi.

Darya çkp yatlaryla komak istediini söyleyen Süleyman, Üzülüyorum, eve dönüyorum. Hayalim tekrar okula dönmek, eitimimi tamamlayp öretmen olmak. Tekrar yürüyebilmek ve hayallerimi gerçekletirmek için protez taklmasn istiyorum. ifadelerini kulland.

- Protez taklrsa tek bana hareket edebilir

Tahann aabeyi Tahir Süleyman da kardeinin ayaklarn kaybettii saldrda yaralandn söyledi.

Saldrnn ardndan bölgeye gelen Sivil Savunma ekiplerinin yardmyla kardeini evden çkardklarn belirten Süleyman, unlar kaydetti:

Sivil Savunma ekipleri bizi hastaneye nakletti, kardeimi ameliyata aldlar. çktnda bacaklar kesilmiti. Protez taklrsa tek bana hareket edebilir ve psikolojik anlamda rahatlar. Bize yük olduunu düünüyor. O bizim yükümüz deil, kardeimiz.

Ana Sayfaya Git