Esed yine saldırdı

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlere düzenlediği yoğun top saldırılarında 2'si çocuk, 3 sivil hayatını kaybetti.

Haberler 21.03.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, gün içinde dlibin Han eyhun ilçesine ve Tuh beldesine, Hamann batsndaki Madik Kalesi beldesi ile El Huveyiz, El Tuveyne ve El Havice köylerine youn top saldrs düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Madik Kalesi beldesine ve El Huveyiz köyüne düzenlenen saldrlarda 2si çocuk, 3 sivil yaamn yitirdi.

Rejim ve destekçilerinin, Madik Kalesi bölgesi, El Huveyiz ve El Havice köyleri ile çevrelerine sabah saatlerinde balatt saldrlarda 150den fazla top at yapt örenildi.

Saldrlarda, El Tuveyne köyündeki bir cami de hedef alnd.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere bu yl bandan itibaren yaptklar hava ve kara saldrlarnda en az 147 sivil hayatn kaybetti, 440tan fazla sivil yaraland.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için imzalanan Soçi mutabakatna ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018de imzalanan Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git