Esed'in kontrolündeki Dera'da suikastlar arttı

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK tarafından, geçen sene rejimin eline geçen Dera'da suikastların arttığı bildirildi. Eski muhalifleri de hedef alan suikastlerde, 21 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Haberler 04.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafndan, Dera ilinde eylülde 38 suikast giriimi gerçekletirildiini ve saldrlarda 21 kiinin öldüü duyuruldu.

SMDKden yaplan yazl açklamada, Suriyenin güneyindeki Dera ilinde eylülde 38 kez suikast saldrs düzenlendii belirtildi. Saldrlarda 21 kiinin öldüü ve 14 kiinin yaraland belirtilen açklamada, suikast giriimlerinin bir ksmnn da eski muhaliflere yönelik olduu bilgisi paylald.

DERADA SUKASTLAR

Açklamada, hedef alnan 12 eski muhaliften 9unun geçen sene temmuzda rejimin eline geçmesinin ardndan, tekrar rejim ordusuna katlmak zorunda kald ifade edildi. Ayrca, geçen ay Derada en az 22 keyfi tutuklama, birçok ikence ve idam vakas yaand da kaydedildi.

Açklamada, Bakan Yardmcs Okab Yahyann suikastlardan rann sorumlu olduu, olaylarn Rusyann Derada rann önünü kesemediini ve uluslararas anlamalara sadk kalmad yönündeki görülerine yer verildi. Bu arada, rejim ran destekli yabanc terörist gruplarn ve Rusyann yardmyla geçen sene Deray ele geçirmiti.

Ana Sayfaya Git