EseIrak'ın başkentinden Erbil'e doğru yola çıkan araç, Kerkük yakınlarında bozuldu.

Polis ve askeri kaynakların bilgi verdiği Reuters haber ajansı, araçta iki Filipinli kadın ile üç yabancının bulunduğunu bildiriyor.

Haberler 08.07.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bozulan araçtan çkan iki Filipinli kadn, yoldan geçen bir sar araçtan inen erkekler tarafndan kaçrld.

K KADIN KAçIRILDI

Kadnlarn hangi amaçla veya kimler tarafndan kaçrld henüz bilinmiyor.

Üç yl aan bir savan ardndan terör örgütü IDi ülkeden çkaran Irakta, halen baz noktalarda uyuyan hücreler bulunuyor. ID teröristleri, birkaç hafta önce bölgede yine bir kadn kaçrmt.

Geçen hafta ise militanlar tarafndan kaçrlan sekiz asker öldürülmütü.

d rejiminin dlib gerginlii azaltma bölgesine saldrlar sürüyor

Esed rejimi ve destekçilerinin, dlib gerginlii azaltma bölgesi snrlar içerisinde yer alan yerleimlere saldrlarnda 1 sivil öldü

Suriyede Bear Esed rejimi ve destekçisi yabanc gruplarn, dlib gerginlii azaltma bölgesi snrlar içerisindeki sivil yerleimlere kara ve hava saldr devam ediyor.

DLBTE GERGN SALDIRILAR

Esed rejimine bal birlikler ve destekçisi yabanc gruplar, dlib iline bal Bdama beldesi, r ve Naciye köylerine dün gece geç saatlerinde çok namlulu roketatar ile fosfor bombas saldrs düzenledi. Rejim güçleri ayrca Hamadaki Latamne beldesi ile Marekbe ve Arbain köylerinin yan sra Halepin kuzey krsalndaki Kefer Hamra köyüne topçu saldrs gerçekletirdi.

Bdama Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Husam Zallito

AAya yapt açklamada, Dün gece geç saatlerinde sivil yerleim düzenlenen saldrlarda 1 sivil yaamn yitirdi, en az 8 kii yaraland. dedi.

SURYENN KUZEYBATISI

Suriyenin kuzeybatsnda, askeri muhalifler ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki dlib ve çevresindeki bölgeler, 45 Mays 2017deki Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti. Ancak rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldrlar düzenlemeye devam ediyor.

Ana Sayfaya Git