Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin ölümündeki şüphe

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Fatma Haşimi, babasının ölüm nedeniyle ilgili belirsizlikler olduğunu söyledi

Haberler 01.07.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann eski Cumhurbakan Ali Ekber Haimi Rafsancaninin kz babasnn ölümüyle ilgili belirsizliklerin olduunu ve kendisine konu hakknda bilgi verilmediini söyledi.

randa yaymlanan Cihan- Sanat gazetesine konuan Haimi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyinde babasnn ölümüyle ilgili üpheleri dile getirdiini belirtti.

Fatma Haimi, Babamn ölümüyle alakal çok sayda yapboz parças var. Ülkenin içinde bulunduu durumdan ötürü daha fazla açklama yapamyorum fakat gelecek haftalarda daha ayrntl konuacam. dedi.

Babasnn, vasiyetnamesinin de içinde olduu bir defterin çalndn anlatan Haimi, defterin henüz kendisine verilmediinden yaknd.

- Rafsancaninin ölümüne ilikin iddialar

Rafsancaninin dier kz Faize Haimi, geçen yl aralk aynda yapt açklamada, babasnn naanda normalin 10 kat üzerinde radyasyon tespit edildiini öne sürmütü.

Ölümünden önce Düzenin Maslahatn Tehis Konseyi bakanln yürüten ve 1989-1997 yllar arasnda iki dönem cumhurbakanl yapan Rafsancani, 8 Ocak 2017de hayatn kaybetmiti.

Kardei Muhammed Haimi Rafsancani, bir gün sonra ran devlet televizyonuna yapt açklamada, aabeyinin ölümünün kalp durmas nedeniyle gerçekletiini söylemiti. Yine ayn gün Salk Bakan Yardmcs Dr. Muhammed Agacani, düzenledii basn toplantsnda Rafsancaninin salkl bir bünyeye sahip olduunu fakat bununla beraber kalp rahatszl riskinin de bulunduunu ifade etmi, ilk belirlemelere göre ölüm nedenini kalp krizi olarak açklamt.

Ana Sayfaya Git