"Evimize, vatanımıza kavuşacağımız için çok mutluyuz"

YPG/PKK tarafından işgal edilen Tel Abyad'dan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, dört gözle ülkelerine dönecekleri günü bekliyor.

Haberler 31.10.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn zulmünden kaçarak anlurfann Akçakale ilçesine snan Tel Abyadllar, Bar Pnar Harekat ile terörden temizlenerek huzura kavuturulan kentlerine dönmek için sabrszlanyor.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat, terör örgütü YPG/PKKnn zulmünden kaçarak Türkiyeye snan Suriyeliler için de eve dönüün umudu oldu.

Terör örgütlerinin basklar, ev ve i yerlerini ellerinden almalar nedeniyle Tel Abyad terk etmek zorunda kalarak Türkiyeye snan Suriyeliler, atalarnn ve kendilerinin doup büyüdüü topraklara yeniden kavuabilecek olmann heyecann yayor.

Harekatla terörden temizlenen ve her geçen gün hayatn daha da normale döndüü Tel Abyaddaki yaknlaryla telefonla görüen Suriyeliler, snrn kar tarafndan izledikleri yüzlerce metre uzaklktaki evlerine dönmek için gerekli izinlerin verilmesini sabrszlkla bekliyor.

Suriyeli 24 yandaki Bessem Muhammed Eukri, AA muhabirine, terör örgütünün 4 yl önce Tel Abyad igal etmeye balamasnn ardndan kendilerine bask yaptn söyledi.

Terör örgütünün kendilerini zorla askere almak istediini anlatan Eukri, öyle devam etti:

Onlara asker olmay kabul etmeyerek Türkiyeye kaçmak zorunda kaldk. Terör örgütü çok sayda akrabamz öldürdü, bütün evlerimize, eyalarmza el koydu. Daha sonra erkek bulamaynca kzlarmz zorla askere almaya çaltlar. Her eyimizi yaktlar, dünyay bamza yktlar. nsanlarn arasna nifak tohumu attlar. Küçük büyük gözetmeksizin evleri bombalarla tuzakladlar.

Eukri, Bar Pnar Harekat ile terörden temizlenen kentlerinin bir an önce güvenli hale gelmesini beklediklerini ifade ederek, Türk ordusu ve Suriye Milli Ordusunun (SMO) bir an önce bölgemizi tuzaklardan temizleyerek emniyete almasyla evlerimize dönmek istiyoruz. Dört yldan bu yana süren tehcirimiz inallah evimize, yurdumuza dönmeyle son bulacak. Evimize, vatanmza kavuacamz için çok mutluyuz. dedi.

- Kaplar açld an ülkemize döneceiz

Suriyeli 23 yandaki Casm el Halil de ülkelerinde yaadklar dönemde önce terör örgütü DEAn, sonra da YPG/PKKnn zulmüne uradklarn belirtti.

YPG/PKKnn ilk i olarak kendisi gibi gençleri asker yapmak istediini vurgulayan Halil, unlar kaydetti: Terörist olmay, onlar için asker olmay kabul etmeyince Türkiyeye geldim. u anda Bar Pnar Harekat ile bölgenin tamamen güven altna alnmasn bekliyoruz. u anda Türk askeri ve SMO, terör örgütünün kurduu tuzaklar, bombalar temizliyor. Bu temizliin bitmesini dört gözle bekliyorum. Vatanmz çok özledik. Evlerimiz hemen snrn kar tarafnda, gözle rahatlkla görebiliyoruz ama gidemiyoruz. nallah güvenlik tamamen salanr salanmaz, Türk devleti açklama yapp kaplar açt an ülkemize döneceiz.

- Tel Abyad yaknndaki köyümüze kavumak istiyorum

Tel Abyadl 20 yandaki Salih el Mustafa ise 11 kiilik ailesiyle terör örgütünden kaçarak Akçakaleye geldiklerini söyledi.

Mustafa, Bar Pnar Harekatnn balamasyla büyük bir heyecan içine girdiklerini ve sürecin en güzel ekilde sonuçlanmasn beklediklerini ifade etti.

Harekat sayesinde vatanlarnn güven ve huzura kavuacana inandn belirten Mustafa, Aldmz haberlere göre köydeki evimiz salam duruyor. Tel Abyad yaknndaki köyümüze, tarlamza, evimize kavumak istiyorum. Tpk eski günlerdeki gibi tarlamz ekip biçmek, çalmak istiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git