Evini okula çevirerek 60 engelli çocuğa umut oldu

Engelli çocuklara eğitim veren Nurulhüda Haffar: "Çocuklarımı nasıl büyüttüysem, buradaki 60 öğrencimi de büyütüp topluma fayda sağlamalarını diliyorum. Okuldan çok sayıda öğrenci mezun ettik, psikolojik destek verdik ve her bireyin kendine güven kazanmasını sağladık" dedi.

Haberler 25.07.2020 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DLB - Suriyenin Halep ilinin bat krsalndaki Cine köyündeki öretmen Nurulhüda Haffar, evini okula çevirerek 60 bedensel ve zihinsel engelli çocua eitim veriyor.

Bear Esed rejimi ve destekçilerinin saldrlarndan kaçarak, Halep ilinin batsndaki Cine köyünde snan Haffar, evini okula çevirerek yardmseverlerin de desteiyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara okul açt.

Kulland evi okula çevirerek engelli çocuklara eitim veren 70 yandaki Haffar, AA muhabirine, engelli çocuklara sempati duyduunu ve onlar topluma kazandrmak için eitim verdiini söyledi.

Haffar, Engelli çocuklara özel ilgim ve sempatim var. Kendimi çocuklarmn arasnda gibi hissediyorum. dedi.

Yardmseverlerin de desteiyle 60 engelli çocuun bakmn üstlendiklerini anlatan ilkokul öretmeni Haffar, çocuklarm nasl büyüttüysem, buradaki 60 örencimi de büyütüp topluma fayda salamalarn diliyorum. Okuldan çok sayda örenci mezun ettik. Psikolojik destek verdik ve her bireyin kendine güven kazanmasn saladk. ifadelerini kulland.

Haffar, yardm çarsnda bulunarak, engelli çocuklarn gelecekte topluma faydal bireyler kazandrmak için çeitli sanat dallarnda, terzilik, marangoz atölyeleri açlmas konusunda destek beklediini vurgulad.

Okuma yazma öreniyorum, çok mutluyum

Okulda eitim gören bedensel engelli 8 yandaki Aye Yasir de Her gün buraya Nurulhüda (Um Vesim) teyzenin yanna geliyorum. O, bizimle oyun oynuyor, bize öretiyor, bizi yediriyor. Biz de okuyoruz, yazyoruz. Allah, Um Vesim teyzeyi bize balasn ve ona bol rzk versin. dedi.

5 yandaki eyma Hac Hammud da Um Vasim teyzeyi ve arkadalarm çok seviyorum. Okuma yazma öreniyorum, çok mutluyum. ifadesini kulland.

dlibdeki durum

Türkiye, Rusya ve rann katld, 4-5 Mays 2017deki Astana toplantsnda, dlib ve komu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) baz bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, bakent amdaki Dou Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 gerginlii azaltma bölgesi oluturuldu ancak rejim ve ran destekli teröristler, atekes ilanyla durumun muhafaza edilmesinin kararlatrld 4 bölgeden 3ünü Rusyann hava destei sayesinde ele geçirdi ve dlibe younlat.

Rejim güçlerinin Eylül 2018de askeri ynana hz vermesi üzerine Türkiye ve Rusya, 17 Eylül 2018de atekesi güçlendirmek için Soçide ek mutabakata vard.

Saldrlarna ksa süre ara verdikten sonra yeniden balayan rejim güçleri, Mays 2019da bölgeyi tümüyle ele geçirmek için kara operasyonu düzenledi.

Rejim ve destekçileri bu çerçevede dlibin önemli ilçelerinin yan sra güneyi ve güneydousu, Hamann kuzey ve dou krsal ile Halepin güney ve bat krsalnda çok sayda yerleimi ele geçirdi.

Soçi mutabakatndan bu yana rejim ve destekçilerinin dlibe saldrlarnda 1800den fazla sivil can verdi. Ocak 2019dan bu yana göç edenlerin says 1 milyon 942 bini buldu. Türkiye ve Rusya, 12 Ocak 2020de atekesin balamas için mutabk kald ancak Esed rejimi ve müttefikleri, atekesi hiçe sayarak dlibdeki saldrlarn sürdürdü.

Bunun üzerine Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, 5 Martta Rusyann bakenti Moskovada yeni bir mutabakat salad, son atekes 6 Mart saat 00.01den itibaren yürürlüe girdi. Rejim ve destekçilerinin zaman zaman ihlallerine ramen, atekese büyük ölçüde riayet ediliyor.

Ana Sayfaya Git