"Evlerimizi, köylerimizi geri alacağız"

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde görev yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed, "Yoğun saldırılara rağmen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceğiz ve hepsini geri alacağız." dedi.

Haberler 10.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 10.12.2016 - 09:24

ÖSOya bal 1. Sahil Tümeninin saha komutanlarndan Ebu Ahmed, AA muhabirine yapt açklamada, yaklak bir yl önce Bear Esed rejiminin Lazkiye krsalndaki Türkmenda ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik Rus destekli saldrlarnda bölgenin yüzde 80ini kaybettiklerini hatrlatt.

Son aylarda saldrlarn iddetinin arttn vurgulayan Türkmen komutan, Hava destekli youn saldrlar yaam eklimizi deitirdi. u an günün büyük bölümünü yerin altnda geçirmek zorunda kalyoruz. çamurun içinde hayatmz sürdürüyoruz. Esed güçleri, ran, Irak ve Hizbullah ii milisleriyle topraklarmza gözünü dikmi. Var gücümüzle elimizdeki topraklar korumaya çalyoruz. ifadesini kulland.

- Pes ettik sanmasnlar

Rejim güçleri ve müttefiklerinin kastl olarak sivil yerleim yerlerini hedef aldn vurgulayan Ebu Ahmed, dlib ve Cebel Ekraddaki köylere yönelik saldrlarda son günlerde onlarca sivilin hayatn kaybettiini aktard.

Snr bölgesindeki çadr kentlerin bile vurulduunu dile getiren Ebu Ahmed, öyle devam etti:

nsanlar göç ettirmek için sivillere yönelik saldrlar sürüyor. Bu katliama dur demek için daha kaç insann ölmesi gerek? u an adeta kalanikofla uçaklara kar mücadele veriyoruz. Her gün bebekleri enkaz altndan çkartyoruz. Halep, dlib kan alyor. Birlemi Milletler nerede? Ancak her eye ramen pes ettik sanmasnlar. Youn saldrlara ramen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceiz ve hepsini geri alacaz. Tek insan kalana kadar vatanmz savunmaya devam edeceiz.

Her gün yüzlerce insann evini terk ederek güvenli bölgelere kaçtn belirten Ebu Ahmed, sivillerin ar k artlarnda çok zor durumda olduunu ifade etti.

Bu insanlar souktan hastalktan ölecek. Her zaman insanlktan bahseden Avrupa, artk bu insanlara sahip çksn. diyen Türkmen komutan, Türkiyenin Suriyeli mültecilere yardmlarnn örnek olmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git