Evlerine dönmeyi bekliyorlar!

YPG/PKK'nın hakimiyet kurduğu Tel Abyad ve Rasulayn'daki evlerini terk edip Türkiye'ye gelen Suriyeliler, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan topraklarına dönmek istiyor.

Haberler 26.10.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn zulmünden kaçarak Türkiyeye snan Suriyeliler, Tel Abyad ve Rasulaynn Bar Pnar Harekatyla terör örgütünden temizlenmesinin ardndan snrn birkaç yüz metre ilerisindeki evlerine dönmek için gün sayyor.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzuru getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat,Y PG/PKKnn zulmünden kaçarak Türkiyeye snan Suriyeliler için de eve dönüün umudu oldu.

Terör örgütlerinin basklar, ev ve i yerlerini ellerinden almalar nedeniyle Tel Abyad ve Rasulayn terk ederek güvenli liman olarak gördükleri Türkiyeye snan Suriyeliler, doduklar topraklara dönebilecek olmann heyecann yayor.

Ceylanpnarda yaayan 30 yandaki Rasulaynl Ahmet Sari, ülkesinde beden eitimi öretmeni olduunu söyledi.

Terör örgütünün Rasulayna gelmesi üzerine çocuklarn korumak için ülkesini terk ederek Ceylanpnara sndn ifade eden Sari, Sürekli silahlar ve çatma vard. 2 çocuumuz var. Türkiyeye gelmemin en büyük nedeni de çocuklarmn hayat ve geleceiydi. dedi.

Ceylanpnarda 7 yldr yaadn ve çeitli ilerde çaltn, son olarak da bir kafede restoran eflii yaptn aktaran Sari, öyle konutu:

Annem ve babam halen Rasulaynda. Ara ara onlarla sadece telefonla görüebildim. Annem ve babam bata olmak üzere ailemi çok özledim. Tabii bir de canmdan parça olan mesleimi ve örencilerimi özledim. Eer Rasulayn eski haline gelirse, çatmalar biterse bir an önce vatanma dönmek isterim. 7 yllk aile ve örencilerimin özlemi bitsin istiyorum.

Suriyede kald dönemleri çok kan ve sava gördük sözleriyle anlatan Sari, Suriyede kan ve gözya bittii zaman buradaki tüm Suriyeliler evine döner. Herkes okuluna gider. Artk iyi günler yaklat. Oradaki durumu görmedik ama iyi olacak inallah. ifadesini kulland.

- Güvenli olduu söylendii anda biz ülkemize döneceiz

Terör örgütü YPG/PKKnn zulmü nedeniyle Tel Abyaddaki evlerini brakarak 9 kiilik ailesiyle Akçakaleye snan Yasin smail Halaf ise 4 yl akn süredir Türkiyede olduunu söyledi.

YPG/PKKnn kendilerine bask kurduunu ve göç etmeye zorladn anlatan Yasin smail Halaf, Tel Abyaddan tamamen Araplar silmek ve onlar uzaklatrmak için eitim aldklarn biliyorum. Bu konuda yaptklar politika insanlar aç brakmak, yoksul brakmak ve insanlar tehcir etmek istiyorlar. Bütün ticaret yollarn kapattlar, i olanaklarn kapattlar, insanlar aç kalsn ve tehcir olsun diye bir uygulama yaptlar. dedi.

Yasin smail Halaf, terör örgütünün son dönemde de tarlalarda bulunan ekinleri yakmaya baladna deinerek, bu ekilde bölge halkn kendilerine mahkum etmeyi amaçladklarn dile getirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana minnettar olduklarn vurgulayan Yasin smail Halaf, Bar Pnar Harekat için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, Türk ordusuna ve Suriye Milli Ordusuna teekkür ediyoruz. Tel Abyadda benim evim bir tepede. Her gün çocuklarmla snra gidip evimize bakyoruz. nallah o tuzaklar Türk askeri temizler biz de bir an önce evimize gideriz. Ben ve benim gibi birçok aile eyalarn hazrlad, Türkiye Cumhuriyeti Devleti orann güvenli olduunu söyledii anda biz ülkemize döneceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git