Fırat terörden temizlenecek?

"Fırat'ın batısını DEAŞ teröründen özgürleştirdiğimiz gibi Fırat'ın doğusunu da terör çetelerinden kurtaracağız"

Haberler 08.10.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakan ve Genelkurmay Bakan Selim dris, askeri muhaliflerin Fratn dousuna yaplacak muhtemel operasyon için hazr olduklarn vurgulayarak, Fratn batsn DEA teröründen özgürletirdiimiz gibi Fratn dousunu da terör çetelerinden kurtaracaz. dedi.

dris, Afrin ilçesindeki Hamza Kuvvetlerine ait Özel Kuvvetler Komutanlnda AA muhabirine yapt açklamada, askeri muhalif gruplarn Fratn dousuna yaplacak operasyona ilikin hazrlklarn deerlendirdi.

Suriyede Bear Esed rejimine kar savaan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplar, geçen cuma Suriye Geçici Hükümetine bal Suriye Milli Ordusu (SMO) ad altnda birletiklerini duyurmutu.

dris, Fratn dousundaki bölgelerin Suriye topraklarnn bir parças olduunun altn çizerek, Bu topraklar, PKK ve PYDli terörist elebalarnn büyük ksmn oluturduu SDGnin kontrolü altnda. Bu teröristler bölge halkn evlerinden etti. Bizim bu safhadaki görevimiz topraklarmz igal eden teröristleri defederek, yerlerinden edilenleri yeniden evlerine döndürmek olacak. diye konutu.

Bölgede güven ve istikrar ortamn yeniden salamay amaçladklarn ifade eden dris, Terörist çetelerin bölgeden çkarlmas Türk kardelerimizle ortak hedefimizdir. Suriyeyi bölmek isteyen bu çeteler ayrca Türkiyenin güvenliini ve istikrarn bozmay amaçlyor. deerlendirmesini yapt.

-Fratn dousuna yaplacak operasyona hazrz

dris, Fratn batsn DEA teröründen özgürletirdiimiz gibi Fratn dousunu da terör çetelerinden kurtaracaz. Halkmz güven ve bar içinde yaayacak. PKK, PYD çeteleri Suriyeyi bölmek ve Türkiyenin de güvenliini tehdit etmek istiyor. tespitinde bulundu.

ÖSO gruplarnn birlemesiyle hafife alnamayacak bir güç oluturduklarn belirten dris, Milli Ordu olarak Fratn dousuna yaplacak operasyona hazrz. Planlarmz ve hazrlklarmz hazrladk. Allahn izniyle bu operasyonda yer alacaz. Bu katlm bizim halkmza ve dostlarmza görevimizdir. Askeri gruplarn birlemesi operasyon öncesi bize moral oldu. dedi.

Terör örgütü YPG/PKK igali altna yaamak zorunda kalan bölge halkna seslenen dris, unlar kaydetti:

Fratn dousundaki bölge halk, bizim vatandamzdr. Hangi etnik yapdan olursa olsun onlarla gurur duyuyoruz. Hiçbir etnik yap veya dini grup arasnda ayrm yapmayacaz. Oradaki halkmza, PKK ve PYD ayrlkç terör örgütlerinin DEAtan bir fark olmadn söylüyoruz. Ülkemizi bölmek için geldiler, her yeri yerle bir ettiler. Bunu ifade ediyoruz. Bu örgütler bölgeyi yakmak isteyen yabanc güçlerin amaçlarn hayata geçirmek istiyorlar.

- Milli Ordunun Fratn dousuna girmesiyle DEAn güçlenecei iddialar aslszdr

Türkiye ve SMOnun Fratn batsn DEA teröründen temizlediini anmsatan dris, Milli Ordunun Fratn dousuna girmesiyle DEAn güçlenecei iddialar aslszdr. Bu sözlerin gerçekle bir alakas yoktur. Bize yönelik bu iftiralar kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerçek u ki Batl ülkeler, isteseler DEA bir haftada yok ederlerdi. Ancak bölgede güvenliin yok olmasn, istikrarn ortadan kalkmasn amaçlyor. diye konutu.

Suriyede YPG/PKKnn adn kulland SDGnin DEAa kar sözde mücadele ad altnda kuruluunu tiyatro olarak niteleyen dris, öyle devam etti:

SDGnin ne amaçla kim tarafndan kurulduunu da iyi biliyoruz. Bu tiyatroyu yazan ülkeler, terör örgütleri SDG, PKKy desteklemektedir. Biz Esed rejimiyle ortak hareket eden DEAn SDG ile savamadan nasl çekildiini gördük. Bu üçlünün arasndaki i birliini iyi biliyoruz. SDG, rejim ve DEA, Suriye devrimine kar birlikte hareket etti.

Suriye devrimi zulme diktatörlüe kar balad. Özgür dünya ülkelerinden mücadelemize destek olmalarn ve bizi bu rejimden kurtarmalarn istedik. Ancak onlar inandklar özgürlük ilkelerinden vazgeçerek, kendi planlarn hayata geçirerek krizin uzamasna yol açtlar. Bu ülkeler Suriyede ayrlkç terör örgütlerini desteklemektedirler.

Ana Sayfaya Git