Facebook, Beyaz Saray adayı Trump'a destek vermeyecek

ABD'de Başkan Barack Obama'nın yerine geçmek için kampanya yürüten adayların yarışı tüm hızıyla devam ederken, sosyal medya devi Facebook'un seçim sürecine müdahil olup olmayacağı tartışmaları baş gösterdi.

Haberler 21.04.2016 - 12:46 Son Güncelleme : 21.04.2016 - 12:46

Sabah gazetesinin haberine göre dünya genelinde 1 milyar kullanıcısı olan Facebookun çalışanlarının, şirketin kurucu patronu Mark Zuckerberge yöneltmek istediği sorulardan biri basına sızdı.

çalışanların, en çok sorulmasını istediği sorular listesinde Facebookun, Trumpın başkanlığını engelleme konusunda ne gibi bir sorumluluğu vardır? sorusu ilk beşte yer aldı. Uzmanlar, Facebookun herhangi bir taraf tutmamak gibi bir yasal zorunluluğu olmadığını belirterek, Facebook gibi bir sosyal medya ağı, Donald Trumpa karşı tavır alırsa, Trumpın işi bir hayli zorlaşır diyor.

Facebookun patronu Mark Zuckerberg, isim vermeksizin Trumpa yüklenerek Duvar örmekten, insanları yaftalamaktan bahseden sesler duyuyorum. Korku içindeki bu sesler, ifade özgürlüğüne, göçmenlere ve hatta internete bile karşı çıkıyorlar ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git