çinin güneyindeki Guicou eyaletinde kömür madeninde çıkan yangında 16 işçinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Yerel yönetimden yapılan açıklamaya göre, Pancou şehrindeki Şanciaoşu Kömür Madeninde dün sabah saatlerinde yangın çıktı.
Devlete ait Guicou Panciang Rafine Kömür Şirketi tarafından işletilen madendeki yangında 16 işçi hayatını kaybetti.
Yangının ocaktan kömür çıkaran platformun taşıma kayışının tutuşmasıyla başladığı, alevlerin girişi kapatmasıyla işçilerin içeride mahsur kaldığı kaydedildi.
Acil Yönetim Bakanlığı, kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere bir çalışma ekibini eyalete gönderdi, ikincil kazalara yol açabilecek güvenlik risklerinin giderilmesini istedi.
çin Devlet Konseyine bağlı çalışma Güvenliği Komisyonu da yangının sebebinin belirlenmesi ve sorumluların cezalandırması için soruşturma talimatı verdi.
Olayın ardından eyaletteki madenlerin faaliyetine bir günlüğüne ara verildiği bildirildi.
Yılda 52,5 milyon ton kömür üretilen eyalet, çinin kok kömürü tedarikinin yaklaşık yüzde 5ini karşılıyor.
ÖLÜMLÜ MADEN KAZALARI
çinde altyapının eski, güvenlik düzenlemelerinin yetersiz olduğu kömür madeni işletmelerinde, son yıllarda denetimlerin artırılmasıyla sayısı azalsa da kazalara sık rastlanıyor.
İç Moğolistan Özerk Bölgesinde 22 Şubatta açık kömür madeninin bir kısmı çökmüş, toprak altında kalan 5 işçi ölmüştü.
Sıçuan eyaletinde 27 Şubatta maden ocağının çökmesi sonucu 5 işçi hayatını kaybetmişti.
Şaanşi eyaletinde 21 Ağustosta kömür madeninde meydana gelen patlamada 11 işçi yaşamını yitirmişti.