Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisi eşliğindeki bir grup fanatik Yahudi'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.

Haberler 19.06.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs slami Vakflar daresi Basn Sözcülüünden yaplan açklamaya göre, bu sabah 103 fanatik Yahudi Mescid-i Aksann avlusuna girdi.

srail polisi eliinde Megaribe Kapsndan giren fanatik Yahudiler bir süre Aksann avlusunda dolat.

Öte yandan srail polisi Mescid-i Aksann koruma müdürü Abdullah Ebu Talibi gözaltna ald. Gözalt için herhangi bir gerekçe göstermeyen srail polisi, Ebu Talibi yakndaki gözalt merkezinde bir süre tuttuktan sonra serbest brakt.

- srail polisi Mescid-i Aksa yerlekesine gözetleme noktas kurdu

Kudüs slami Vakflar daresi Basn Sözcüsü Firas Dibsin verdii bilgiye göre, srail polisi Mescid-i Aksann dou yönündeki Er-Rahme Kapsnn kubbesine gözetleme noktas kurdu.

Mescid-i Aksann muhafzlarn bölgeden uzaklatran srail polisi, ramazan aynn son gününde Filistinli Müslümanlarn Er-Rahme Kaps yaknna diktii aaçlar da söktü.

gal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, içinde Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescid-i Aksa Külliyesi altnda Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor ve Harem-i erifte kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git