Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya "Yom Kippur" baskını

İsrail polisinin korumasındaki fanatik Yahudiler, "Yom Kippur Bayramı" bahanesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 24.09.2023 - 11:43 Son Güncelleme : 24.09.2023 - 13:02

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, 317 fanatik Yahudinin Mescid-i Aksaya sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde İsrail polisinin koruması altında baskın düzenlediği belirtildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail polisi, baskın sırasında Doğu Kudüsün Eski Şehir bölgesinde kontrol noktaları oluşturdu ve Filistinlilerin Mescid-i Aksaya girişine müsaade etmedi.

Fanatik Yahudilerin bir kısmı da Mescid-i Aksanın kapıları önünde ayin düzenledi.

İsrailde milyonlarca Yahudi, 24-25 Eylül tarihlerinde, Yahudilerce en kutsal dini bayram olan ve Kefaret Günü anlamına gelen Yom Kippuru kutluyor.

Yahudi yerleşimciler dini bayramlarının olduğu dönemlerde Mescid-i Aksaya baskınlarını artıyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrailin tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Ana Sayfaya Git