Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınları sürüyor

İsrail polisinin korumasındaki onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 25.09.2023 - 10:55 Son Güncelleme : 25.09.2023 - 11:16

Fanatik Yahudiler 24-25 Eylül tarihlerini kapsayan Yom Kippur Bayramı bahanesiyle Aksaya baskınlarını sürdürüyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, onlarca fanatik Yahudi, sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksaya baskın düzenledi.

İsrail polisi, baskın sırasında Mescid-i Aksanın avlusunda bir Filistinliyi gözaltına aldı.

YOM KİPPUR BAYRAMINDA AKSAYA BASKIN çAĞRILARI

Fanatik Yahudi gruplar, Yom Kippur Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksaya yönelik baskınların yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

İsrailde milyonlarca Yahudi, 24-25 Eylül tarihlerinde, Yahudilerce en kutsal dini bayram olan ve Kefaret Günü anlamına gelen Yom Kippuru kutluyor.

Yahudi yerleşimciler dini bayramlarının olduğu dönemlerde Mescid-i Aksaya baskınlarını artıyor.

Dün de 317 fanatik Yahudi, gruplar halinde İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksaya baskın düzenlemişti.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrailin tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Ana Sayfaya Git